Contribuabilul, umilit la Finanțe. Nu ai voie nici să pozezi clădirea, aşa scrie în decret! (VIDEO)

22 iunie 2016 | 13 comentarii

finante satu mareClădirea Finanţelor din Satu Mare este pe cât de mare, pe atât de prost organizată. Contribuabilii sunt pur şi simplu umiliţi când au treabă la această instituţie, dincolo de atitudinea unor angajaţi, dacă au treabă la Finanţe, în trei locuri diferite, ei trebuie să iasă tot de trei ori din clădire pentru a-şi rezolva “problemele” cu Fiscul.

Astfel, dacă ai de depus declaraţii, trebuie să intri în clădire dinspre pod, dacă ai de lucru la Trezorerie trebuie să ieşi în drum şi să mergi pe la intrarea principală, iar dacă ai de plătit anumite dări trebuie să ieşi din nou şi că intri pe la accesul dinspre Cuza Vodă. Bineînţeles că există acces pe interior între birourile amintite, doar că acele uşi pot fi folosite doar de angajaţii instituţiei. Ba mai mult, dacă vreun contribuabil încearcă să traverseze prin acele uşi este certat de angajaţii instituţiei.

Lucrurile nu se opresc aici. Ca să faci anumite plăţi ai nevoie de foi de vărsământ. Biroul respectiv, în care se află două doamne, are un gemuleţ, dar se vede numai una dintre ele. Astfel, contribuabilii, nici măcar nu o văd pe una din interlocutoare, decât dacă se umilesc, se apleacă şi îşi “bagă” capul pe gemuleţ.

Peripeţiile de la Finanţe nu se opresc aici. Reporterul PortalSM a fost luat de întrebări de agentul de pază al instituţiei. Agentul, angajat al unei firme de pază, i-a cerut imperios să nu pozeze instituţia publică pentru că nu are autorizaţie şi că aşa scrie în decretul lor.

“Aveţi acces să faceţi poze? Aveţi acces să faceţi poze la clădire? Păi da cum faci poză dacă nu ăsta? Ce faci? Nu ai dreptul să faci poză la clădire. Cum adică? Cu ce drept, cu ce autorizaţie ai ca să faci ăsta? E o instituţie şi nu ai voie să faci poză la instituţie! Ăsta e trecut în decret la noi! Eu ca agent de pază nu am voie să te lăs să faci poze. Te rog frumos să mergi în altă parte să faci acolo!”, a spus agentul de pază.

Dincolo de nervii celor care au drumuri dese la Finanţe, vă invităm să vă delectaţi cu reacţia agentului de pază.

 

Etichete: , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (13)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Nita Salajan spune:

  ASTA CAM ASA ESTE…..UMILIRE…

 2. maricica spune:

  Acesta este nivelul societatii in care traim. Socant este ca nu exista nici un dubiu in mintea paznicului ca efectuarea unei poze este ilegala. Asta spune tot despre gradul de educatie si intelegere a drepturilor civice.

 3. Norick spune:

  Cica agent de paza… :-) :-P In decret la noi… :-D :-D Trebuia sa-i dai un Bürgersi te lasa.. :-P

 4. Sorin Erdely spune:

  Ba frate,astai in plop si plopul in aer.

 5. MIRRORS spune:

  Nota 10 pt paznic a vorbit frumos si calm nu ca alti agenti de paza din alte orase. Respect pt el

 6. satmarean spune:

  Atitudinea jignitoare a multor angajați de la finanțe este o poveste foarte veche și nimeni nu se gândește să o schimbe. Depinde foarte mult și de cei 7 ani de acasă, cred că pe mulți angajați de la finanțe i-au angajat pe un criteriu unic: lipsa de bun simț!

 7. Sanchi spune:

  Astia nu au auzit de google street view.Dati ma google in judecata ca va pus ruina online.Ce primitivi!

 8. Popescu Gopo spune:

  In articol se vede rea intentie din partea reporterului. Ca sa fie pe intelesul tuturor, Trezoreria statului este Banca statului si nu poti face sa aiba N cai de acces din motive de securitate. Sunt curios cate banci din tara au 2(doua) cai de acces pentru clienti?

 9. Pascu Pascu spune:

  Da ce fratilor s-a pierdut prin institutie Tov. Stef cand a fost sa-si achite darile? Sau a gasit un motiv ca sa nu le plateasca?

 10. ala spune:

  ghiseul.ro

 11. Marcel Pop spune:

  In luna mai am fost sa complectez formularul 200 si am fost purtat dintr-un birou in altul!Sa nu mai vorbesc ca personalul nu era instruit in legatura cu ce aveam eu de declarat!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest