Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Drumul Tășnad – Carei – granița cu Ungaria va fi modernizat. Amplasamentul a fost predat

drum carei1Lucrările de modernizare a Drumului Județean Tășnad (DN1F)-Santău-Chereușa-Andrid-Dindești-Irina-Portița-Vezendiu-Tiream-Carei-Lucăceni-Berveni-granița Ungaria,Km 0+000-km 59+979 (60+070) pot începe doarece astăzi, conducerea Consiliului Județean  Satu mare a predat constructorului amplasamentul.

Drumul care va intra în reabilitare are o distanță de 54,42 km și va avea o lățim,e de 6 metri. Pe tronsonul de drum cu îmbrăcăminte rutieră din pământ sau balast pe lungimea de 5,57 km, se va monta strat de geotextil cu rol anticontaminator, strat de fundație din balast-35 cm, strat de fundație din piatră spartă-20cm, strat de legătură BAD25-6 cm și un strat de uzură BA16-4 cm.

Pe tronsonul de drum pe care se realizează casete de lărgire în lungime de 48,85 km, structura sistemului rutier proiectat cuprinde casete de lărgire cu structura de strat de geotextil cu rol anticontaminator, strat de fundație din balast-35 cm, strat de fundație din piatră spartă-20 cm, strat de legătură BAD25-6 cm și un strat de uzură BA16-4 cm.

drum carei2

Asfaltul existent cu degradări  se va freza, peste care se va realiza un strat  suplimentar  din piatră spartă de 20 cm grosime și două straturi de asfalt:  strat de legătură BAD25-6 cm și strat de uzură BA16-4 cm. Totodată, vor mai fi amenajate 102 drumuri laterale și 1.220 de accese la proprietăți.  

Valoarea totală a lucrării este de peste 79,2 milioane lei, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării. Lucrările vor fi executate de Antrepriza de Reparații și Lucrări – ARL Cluj S.A., iar perioada de execuție este de 36 de luni de la începerea lucrărilor. 

Un comentariu

  1. man niculae Răspunde

    ne place sa sug3m pwla la comunitatea locala pentru a ne vota,succes la blowjob!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.