Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Grădiniţă reabilitată şi parc modernizat la Odoreu (FOTO)

odoreu inaugurare parc (5)Comuna Odoreu se poate mândri cu o grădiniţă modernă dar şi cu un parc central refăcut în totalitate. Inaugurare a noilor investiţii a fost făcută astăzi de către autorităţile locale, în frunte cu primarul Dumitru Pop, la eveniment fiind prezenţi, printre alţii, deputatul Octavian Petric şi directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Satu Mare, Gabriel Mihali.

După oficierea unui scurt serviciu religios de sfinţire, primarul a ţinut să mulţumească tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor investiţii importante pentru comună.

Reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program săptămânal a costat 852.187 de euro şi a fost asigurată de Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Lucrările au constat în anveloparea clădirii, înlocuirea acoperişului, montarea jaluzelelor exterioare, crearea unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi, turnarea de trotuare de protecţie, montarea unui sistem de supraveghere video. De asemenea, au fost efectuate lucrări şi la garaj, la centrala termică şi la magazie. A fost refăcută şi curtea grădiniţei, s-au amenajat alei noi, au fost amplasate tobogane, leagăne, suprafeţe de joacă, fiind refăcut iluminatul exterior.

Lucrările la parcul din Odoreu au costat 75.000 de euro, finanţarea fiind obţinută prin Grupul de Acţiune Locală Zona Sătmarului. Pe lângă plantarea de noi arbuşti ornamentali, a fost refăcută toată infrastructura, s-au făcut alei noi, sistem de iluminat, sistem modern de irigat, parcul fiind dotat şi cu mobilier urban, inclusiv un foişor pentru diferite evenimente. 

2 comentarii

  1. Haha Răspunde

    Si un primar care fraudeaza alegerile de ani buni, ultima data rupand acreditarea unui observator.

  2. Apocalipticul Răspunde

    Vine ceasul cătușelor pentru primarul din Odoreu! Atâta i-a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.