Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Modă de ultimă oră, unicat în România, la Satu Mare. Statuetele 3D, din SF în realitate (FOTO& VIDEO)

fotografii 3d7Cum ar fi dacă pe birou sau în casă, în loc de obișnuitele fotografii ai avea acum statuete cu tine, sau cu cei dragi, sau cu crâmpeie din diferite momente ale vieții tale. Deși pare de domeniul SF, acest lucru este posibil acum la Satu Mare. De fapt, la Satu Mare se află singura tehnologie de acest gen nu numai din România, dar și din toată Europa de Est.

O firmă din Satu Mare dispune de tehnologia necesară realizării statuetelor 3D care utilizează fotogrametria. Dacă până în urmă cu ceva ani acest lucru era văzut doar în filmele de ficțiune, acum acest lucru este posibil chiar la Satu Mare.

“3D Mini Me aduce pentru prima oară în România tehnologia 3D care utilizează fotogrametria. Ce înseamnă fotogrametria? Obţinerea de informaţii cu privire la dimensiunea şi forma obiectului fotografiat, în cazul nostru vorbim despre o sută de imagini cu persoana fotografiată, care ulterior, utilizând programe de grafică tridimensională, sunt transformate în imaginea ta digitală 3D. Bineînţeles că sunt mai mulţi paşi de urmat în programul de grafică tridimensională pentru obţinerea imaginii. Ultimul pas, final, este printarea imaginii 3D la o imprimantă full color care are o precizie şi o acurateţe de 0,1 mm pentru a reda fidel aspectul persoanei fotografiate”, a declarat Mihaela Țolescu, reprezentanta firmei care produce aceste statuete la Satu Mare.

Aceste statuete pot fi folosite, exact ca în cazul fotografiilor, pentru a surprinde cele mai importante evenimente din viața noastră, doar că acum în format 3D.

”Statuetele foto realiste 3D se pot folosi pentru a surprinde cele mai importante momente din viaţa noastră, ca de exemplu ziua nunţii, sarcina, realizările copilului tău, absolvirea, hobby-urile, pasiunile copilului, ale noastre, cântatul la un instrument, părinţii noştri dragi sau un animal de companie, tot ce este important pentru noi”, a mai spus aceasta.

Chiar dacă mai scumpe decât o fotografie, statuetele 3D merită toți banii.

“Ele sunt realizate dintr-un material ceramic, preţurile sunt în funcţie de dimensiunea dorită, încep de la 450 de lei cea mai mică dimensiune, aproximativ 15 cm, şi la cerere până la 35 de cm. Este o tehnologie în premieră în România, nu este tehnologie 3D care utilizează fotogrametria şi nu există astfel de obiecte printate în România”, a mai spus Mihaela Țolescu.

Noua tehnologie poate fi văzută mâine (sâmbătă, 25 iunie) la Expo Fabricat în Satu Mare. La standul firmei, pe care avem convingerea că cei interesați îl vor găsi, pot obține mai multe informații despre cum pot fi făcute aceste statuete. Credeți-ne, merită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.