Poliţiştii au descins la braconieri. Au confiscat 10 câini de vânătoare!

12 iunie 2016 | 3 comentarii

ogariPolițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase din 8 județe au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național. 20 de persoane sunt cercetate pentru infracțiuni privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, informează un comunicat publicat astăzi de Poliţia Română.

În perioada 9 mai – 1 iunie 2016, peste 100 de polițiști de la structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase și ordine publică, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au desfășurat 29 de acțiuni în județele Argeș, Bihor, Dolj, Giurgiu, Mehedinți, Olt, Teleorman și Satu Mare, pentru prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere fondului cinegetic național.

De asemenea, activitățile desfășurate au vizat descoperirea faptelelor de braconaj comise prin folosirea câinilor ogari și metiși ai acestora, legalitatea desfășurării activității de vânătoare individuală, la specia căprior, a corectitudinii completării autorizației de vânătoare, precum și verificarea caracteristicilor armelor folosite la vânătoare sau identificate asupra persoanelor controlate.

Pe timpul desfășurării activităților au fost constatate 24 de infracțiuni la Legea nr. 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, o infracțiune la regimul armelor și munițiilor și o infracțiune de fals intelectual.

Ca măsuri complementare, au fost confiscați  10 câini (6 din rasa ogar, 3 metiși și unul de altă rasă), un autovehicul, o carabină,  36 de lațuri și peste 100 de kg. de vânat.

 

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (3)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. barny spune:

  nu mai bine ridicau niste caini comunitari?

 2. satmarean spune:

  Si ce fac cu cainii? Ei n-au nicio vina. Unde ii cazeaza? Cu ce ii hranesc?

 3. Karlos spune:

  un articol foarte foarte TARE !!! felicitari autorului !!!

  Oare stiti voi cum se solutioneaza cazurile acestea de braconaj cinegetic … cati sunt condamnati sau cati isi platesc amenzile ?
  cainii se vand pe siteuri anunturi/vanzari cu probe in teren …ii doare fix in p%$#a de politisti si actiunile lor… politstii din Satu Mare ies doar la comanda …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest