Sătmărenii din Anglia, îngrijoraţi după Brexit: Dacă va fi să fie, vom pleca acasă…

24 iunie 2016 | 5 comentarii

brexitSătmărenii din Anglia sunt foarte stresaţi de primele rezultate ale referendumului care arată că Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Deocamdată lucrurile nu sunt foarte clare, fapt ce lasă loc de interpretări. Se ştie doar că sunt sute de mii de români şi mii de sătmăreni care stau în Anglia, cu sau fără forme legale. Dincolo de faptul că nu ştiu dacă vor rămâne în Anglia sau nu, ei au şi bani în lire şi se estimează că moneda se va devaloriza.

“Îți dai seama că am așteptat cu sufletul la gură rezultatele, deși cică 2 ani încă nu se vor lua măsuri.. E problemă pentru cei care nu  au contract de muncă. Păi dacă va fi să fie, vom pleca acasă… E temă de interes. E cam aşa: cei care au contract de muncă nu sunt  îngrijorați, ceilalți, da”, a declarat Dana, sătmăreană din Anglia.

Ea consideră că la mijloc este vorba despre interese politice, în jurul alegerilor.

“Ca să mai obțină un mandat, David Cameron le-a promis britanicilor că va organiza un referendum, și vor putea alege dacă vor să mai rămână sau nu în UE. Iar dacă rezultatele referendumului sunt pro Brexit, el ar urma acum să-și dea demisia. Iar britanicii îl vor ca prim ministru pe Boris Johnson, fostul primar al Londrei, care milita pentru Leave Europe”, a mai spus sătmăreanca.

Problemele românilor care au ajung în Marea Britanie sunt tot mai mari, integrarea, tot ami dificilă.

“Am așteptat 5 luni de zile pentru un loc la școală. Şi eram încă în UE, vă daţi seama ce va fi acum. Majoritatea argumentelor cu pro Brexit au pornit de la imigranți, rasism, etc”, a mai spus aceasta.

O altă sătmăreancă a mai spus că îngrijorarea este foarte mare. Nu se ştie dacă vor fi trimişi acasă, însă o altă problemă este că se estimează că lira va scădea la nivelul dolarului, şi toate economiile lor sunt în moneda Marii Britanii.

“Încă nu se ştie nimic sigur, s-ar putea să bage viză. Ne e teamă să nu ne trimită acasă. Am bani in lire şi mi-e frică să nu scadă la jumătate”, ne-a spus Raluca, o altă sătmăreană din Londra.

Etichete: , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (5)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. x-ulescu spune:

  A treia incercare a germaniei de a conduce intraga Europa a esuat , bravo englezilor !!!
  Iugoslavia a dezmenbrat-o , Grecia e la mana nemtilor ..E ..
  cu Anglia nu a mers. Visul lui hitler ca germania sa conduca la Londra
  ( via Blruxeles ) ..nu sa implinit.
  Cat despre romanii din UK ..majoritatea l-au votat le iohanis ..
  acum are guvernul lui …veniti acasa sa vedeti ce bine este !!

 2. Nemeth spune:

  Nu te supara dar ii mult mai ok tara decat cum a fost!!!! Cand ai avit tu salarii asa mari?
  Maxim 145€ era si acuma cat e !!!

  • x-ulescu spune:

   de care tara vorbesti UK sau Romania …daca vorbesti de Romania ..ma tem ca nu vor mai ramine romani in UK ..or veni tati acasa la asa salarii

 3. Tara lui papură vodă condusă de un bou ca jobamnis si un bou ca cioles niste trădători ordinare pusi acolo sa dizolve romania!!!Vai de mama lor de români prosti care au votat cu jovanis.Acuma ii …..!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest