Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

Temperaturi tropicale la Satu Mare. Ce recomandă medicii

canicula satu mareTimp de două zile, astăzi și mâine, județul Satu Mare se află sub cod galben de caniculă, dar s-ar putea prelungi. Asta înseamnă că vom avea o vreme mai degrabă tropicală, temperaturiule depășind frecvent 35-37 de grade la umbră, adică 40-45 de grade la soare.

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare face o serie de recomandări sătmărenilor pentru a se feri de caniculă. Printre acestea pot fi amintite consumul de lichide, pentru a evita deshidratarea, să fie evitate plimbările în intervalul cuprins între orele 11.00 și 16.00, să se consume multe fructe, să fie purtată îmbrăcăminte lejeră și deschisă la culoare.

Angajatorilor li se solicită să asigure muncitorilor condiții optime de muncă în această perioadă, cu pauze de hidratare și de odihnă. Inspectoratul Teritorial de Muncă Satu Mare va face controale în acest sens, iar cei care nu respectă aceste prevederi legale riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Cardiacilor li se recomandă să stea la umbră, dacă se poate în încăperi bine ventilate pentru a evita nenorocirile. Canicula a făcut deja o victimă la Satu Mare, ieri după-amiază, în zona Podului Tehnologic (Galben) fiind găsit un bărbat în vârstă de 44 de ani decedat în plină stradă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.