Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Un șofer care transporta persoane, prins cu alcoolemie la volan!

alcoolemie recordUn bărbat de 40 de ani care transporta persoane pe raza județului Satu Mare a fost prins băut la volan în cadrul acțiunii de astăzi la Poliției.

Potrivit IGPR, în doar trei ore, polițiștii rutieri din întreaga țară au verificat peste 5.000 de autoturisme și au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale.

În Satu Mare au fost prinși un bărbat, de 64 de ani, care efectua transport de marfă, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar un alt bărbat, de 40 de ani, care transporta persoane,  a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma testării cu aparatul etilotest, șoferii cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

Polițiștii au reținut 110 de permise de conducere și au retras 114 certificate de înmatriculare auto.

2 comentarii

  1. Sandoz Răspunde

    Permisul se supenda doar la 0,16g/l alcool in aer expirat sau
    0,21g/l alcool in sange.Atentie soferi,nici cei de la circulatie nu cunosc legea sau o aplica cu buna stiinta abuziv.Oricum eu nu recomand sa consumati alcool la volan.

  2. Unu' Răspunde

    Dar ce se întâmplă? Au început milițienii să-ți facă treaba ? … Sau mai trebuie să moară oamnei pentru asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.