Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Ansamblul ”Florile Tărnii” a obținut două premii la Festivalul Internațional de Folclor din Polonia

festival poloniaÎn data de 10 iulie 2016 în localitatea Țicenița (Trzcinica ) din Polonia regiunea Podkarpacie, într-un cadru rustic s-a desfășurat cea de-a XIII-a ediție a ”Festivalului Internațional de Folclor din Carpați”.

La acest eveniment au participat, datorită Centrului Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii” din Tarna Mare, aceștia obținând Premiul Special al juriului și Premiul de Autenticitate.

Delegația a fost condusă de George Negrea – consultant artistic al Centrului de Creație Satu Mare.

Juriul a fost format din: președinte- Stanisław Łukaszczyk,  Jolanta Danak – etnomuzicolog,  Jerzy Dynia – etnomuzicolog, Tadeusz Lopatkiewicz – etnograf și Jagwiga Adamczyk – interpret de muzică populară.

”Ideea  acestui eveniment este aceea de a păstra tradițiile populare, cum ar fi cele de artizanat, arta populară, bucătăria regională, costume și muzică specifică zonei carpatice, ne bucurăm foarte mult că și anul acesta avem participanți din România. Ansamburile românești sunt foarte apreciate la noi în Polonia. Anul trecut ”Ceatăra” din Carei a obținut premul cel mare la acest eveniment. ” a declarat directorul Casei de Cultură al orașului Jasło, Janna Duc.

Primarul Orașului Jasło, Stanislaw Pankiewic a fost impresionat de prestația ansamblului sătmărean și a spus că ține neapărat să participe în județul Satu Mare la festivaluri cu ansamblul folcloric al orașului pe care îl conduce.

Evenimentul a fost organizat de către Primăria Orașului Jasło, Casa de Cultură a orașului Jasło și a comunei Țicenița și Asociația ”Țicenița Împreună”.

Deasemenea la festival au mai participat ansambluri din Republica Cehă, Slovacia, Lituania și Ucraina.

”Florile Tărnii”

Un comentariu

  1. Iacob Bene Răspunde

    foarte frumos felicitari si sa duceti cu mandrie traditia noastra madeparte in viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.