Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Ardudul, asaltat de războinici, cavaleri și domnițe. A început Festivalul medieval (FOTO)

cavaleri ardudOrașul Ardud se află, în acest sfârșit de săptămână, sub asaltul războinicilor, cavalerilor și a domnițelor. Festivalul MedievArtFest a debutat astăzi, la poalele Cetății Ardud, iar timp de trei zile aici se vor desfășura spectacole medievale și turniruri cavalerești. Sătmărenii sunt așteptați în număr mare la sărbătoarea medievală de la Ardud.

Festivitatea de deschidere a MedievArtFest s-a desfășurat chiar pe platoul de lângă Ceteatea din Ardud. Marele Lup, liderul Cavalerilor Lup, Liviu Pancu, a condus procesiunea, iar la eveniment, alături de ordinele cavalerești, au mai fost prezenți primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle, dar și vicepreședintele Consiliului Județean, Alexandru Panea, dar și viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher.

Primarul Ovidiu Duma și-a exprimat bucuria că Ardudul reușește să organizeze pentru a cincea oară acest frumos festival, iar Alexandru Panea și Doina Feher i-a felicitat pe organizatori. Reprezentanții ordinelor cavalerești prezente la MedievArtFest au spus că acum se simt la Ardud ca și acasă.

Pentru prima dată, la sărbătoare participă și un ordin cavaleresc chiar din Ardud. Este vorba despre Lăncierii din Ardud, recent înființat.

După deschiderea oficială a evenimentului, cavalerii și domnițele au coborât până în satul medieval, după care s-au întors la poalele cetății pentru a-și continua activitățile. În această seara se va desfășura și primul turnir cavaleresc.

Manifestări având caracter medieval se vor desfășura și în această seară, printre care și două turniruri cavalerești, dar și mâine toată ziua, festivalul urmând să se încheie duminică, nu înainte de Marea Paradă a Cavalerilor.

program2

program3

Un comentariu

  1. Dura Dura Răspunde

    dar si, dar si …. ce jurnalist ii mai si asta?
    lasa-te de meserie daca nu stii sa scrii un articol lejer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.