Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Atacatorul din Bistrița a împuşcat un taximetrist din Satu Mare. A mai tras într-un poliţist! (FOTO)

atacatorul din Bistrita (4)Atacatorul din Bistriţa, cel care a jefuit cu o armă o sucursală Raiffeisen, a tras şi într-un poliţist, a mai fost condamnat după ce a atacat, tot cu arma, şi un taximetrist din Satu Mare. Atacul asupra sătmăreanului a avut loc în anul 2003. 

Dorin Sima, zis Vampiru, l-a împușcat astăzi pe șeful Serviciului Investigații Criminale Bistrița-Năsăud, Paul Andreica, care încerca să-l ridice. Polițiștii au descins în cartierul Subcetate din Bistrița, iar înainte de a fi reținut, Vampiru a tras cu o armă în poliţişti. Poliţiştii au ripostat şi l-au împuşcat la rândul lor pe atacator, după care l-au reţinut. Atât poliţistul cât şi atacatorul au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri.

Polițistul are o plagă împușcată în brațul stâng și o fractură de humerus stâng, iar Vampiru o împușcătură în coapsă.

Dorin Sima, zis Vampiru, a tâlhărit și un taximetrist din Satu Mare în anul 2003, alături de un alt bărbat. Atunci, el a șocat după ce a declarat că l-a împușcat și tâlhărit pe sătmărean pentru că îi era simpatic. 

Cazul din 2003 în care Dorin Sima l-a împușcat pe taximetristul sătmărean a fost redat la vremea respectiv de Cronica Română:

“Politistii bistriteni l-au prins, joi seara, in jurul orei 22.00, intr-o sala de clasa dintr-o scoala din Bistrita, si pe cel de-al doilea agresor al taximetristului satmarean, cei doi barbati recunoscandu-si fapta si declarandu-le anchetatorilor ca l-au ales pe taximetrist pentru ca “era simpatic”.
Dupa retinerea, in jurul orei 18.00, a lui Tolvai Ioszef, in apropierea unei baze de agrement de la marginea orasului Bistrita, in jurul orei 22.00 politistii l-au prins si pe cel de-al doilea agresor, Dorin Sima, in varsta de 22 de ani, care se ascundea in spatele unui dulap dintr-o sala de clasa din municipiul Bistrita, localitate unde stau parintii sai. In timpul interogatoriului, cei doi au declarat ca l-au torturat pe taximetrist pentru a-i lua banii si au recunoscut ca au vrut sa-l arunce in rau ca sa i se piarda urma. Ei au afirmat, cu seninatate, ca l-au ales pe taximetrist pentru ca li s-a parut simpatic.
Comisarul sef Ioan Muresan, seful Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, a declarat ca Dorin Grigore Sima nu era inarmat in momentul in care a fost retinut de politisti, dar ca arma a fost gasita si predata politiei. In noaptea de joi spre vineri, cei doi au fost dusi de politistii din Satu Mare, sub escorta, in orasul in care au savarsit infractiunile pentru a fi prezentati procurorilor in vederea emiterii mandatelelor de arestare.
Ei sunt acuzati de talharie si tentativa de omor. Taximetristul din Satu Mare a fost impuscat in ceafa cu un pistol cu aer comprimat, apoi batut, legat de maini si de picioare si jefuit, luni seara, de doi barbati care au reusit sa fuga cu masina victimei, pe care au abandonat-o apoi in apropierea orasului Beclean. Taximetristul, Istvan Magyary, in varsta de 25 de ani, a fost internat in stare grava la Spitalul Judetean Satu Mare, unde a fost operat.
Cei doi barbati i-au furat taximetristului atat banii pe care ii avea la el, cat si masina, un Mercedes alb inmatriculat in Satu Mare, pe care l-au abandonat, marti dimineata, la marginea unei paduri din apropierea Becleanului, dupa ce au reusit sa treaca de un filtru al politistilor bistriteni.
Timp de trei zile, cei doi au fost cautati de politistii din Bistrita-Nasaud, Satu Mare, Mures si Suceava. Medicii Spitalului Judetean Satu Mare au decis ieri dimineata externarea lui Magyary.
In urma agresiunii, taximetristul a fost supus unei interventii chirurgicale, fiindu-i extrase din ceafa patru alice. Doina Hancu, asistenta sefa a Sectiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean, a declarat ca “starea de sanatate era excelenta si medicii au hotarat externarea baiatului.
Doctorii i-au recomandat sa nu faca efort cateva zile pentru a se reface complet”, a incheiat asistenta sefa, citata de Cronica Romana.

Vampiru a avut doi complici, pe concubina sa, Elena Raveca Chiciudean și pe Tolvai Ioszef, un fost coleg de muncă al taximetristului. Ei voiau să jefuiască mai multe puncte de schimb valutar și apoi să fugă cu banii în Ungaria.

“Ancheta a mai scos la iveala si faptul ca cei doi talhari nu l-au aruncat in apa pe taximetrist intrucat il considerau deja mort, dupa cele trei alice trase in cap. Masina a fost parasita de cei doi la Beclean, intrucat au aflat ca sunt dati in urmarire, dar nu inainte de a fi reusit sa treaca incredibil de usor printr-un baraj al Politiei bistritene, si nu inainte ca Dorin Sima, cel aflat in spatele soferului si care a tras in acesta, sa-si stearga cu grija amprentele, lasandu-le doar pe cele ale complicelui lui. Nu e lipsit de importanta faptul ca Dorin Sima fusese eliberat abia in luna mai din Penitenciarul Bistrita, dupa o condamnare la sase ani pentru furturi si talharii, scria în 2003 și Curierul Național.

 Sursa FOTO: timponline.ro

 

 

5 comentarii

  1. Legi de kkt!! Răspunde

    Păcat că statul cheltuie bani cu asemenea gunoaie oferindu-le cazare şi masă gratuită pentru tot restul vieții!!Nu ar fi mai simplu să-i lege gunoiului funia-n gat apoi să-l trimita dracului definitiv?Scapă societatea de un gunoi,dealtfel toate gunoaiele pe care statul roman le hrăneşte din banii noştrii,violatori (mai ales cei de de copii)criminali,talhari,corupți si alte mizerii umane(“umane” e gresit spus,acestia sunt niste animale ) ar trebui atarnați in ştreang,exact asa cum fac majoritatea țărilor care nu tolerează astfel de gunoaie !!

    • Romanul Răspunde

      Nu trebuie sa te mire, din moment ce tiganii au imediat drepturi mai mari decat noi, ne fac de cacat in lume, guvernul nostru nu riposteaza cu nimic, totul e “tipic romanesc”. La noi fiecare face ce vrea si la final primeste o cazare si masa calda. Majoritatea recidivistilor continua cu infractiunile stiind ca la final primesc cazare si masa. Asa-i la noi, la Rromanica.

  2. Anastasia Lazariuc Răspunde

    @Legat de kkt!!-uri: Nu ai face la fel si cu gunoaiele precum Mircea Govor de la PSD care a furat foarte multi bani si a dat bani si la DNA Oradea intr-un timp crezand ca va scapa de inchisoare?!?!Sa nu facem discriminari…

  3. Valahu Răspunde

    Exista osolutie mai bna.
    Pusi in sir indian,un cartus 7,85mmtrece prin 10 asamenea specimente iar factura pentru glont ar fi mai usor de suportat pentru familie.
    Ce ziceti ar trebui s-a luam noi initiativa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.