Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Bătălie mare pentru asfaltare! Licitaţia de 32 milioane euro, blocată

asfaltare pod golescu (9)Bătălie mare între firmele care s-au înscris la licitaţia apentru atribuirea contractului de întreţinere a drumurilor din Satu Mare pe următorii patru ani, estimat la 32 de milioane de euro. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că toate firmele au fost descalificate, dar s-au depus contestaţii şi s-a ajuns inclusiv în instanţă, astfel că primăria nu are şanse să aibă un contract pentru întreţinerea carosabilului.

Noul primar, Kereskenyi Gabor, a învinovăţit fosta conducere a primăriei pentru această situaţie, spunând că licitaţia a fost demarată în urmă cu mai bine de un an, iar în loc să facă o altă licitaţie pentru acest an, cu o sumă mai mare, fostul edil a preferat să dea prin încredinţare directă unei firme un contract de 100.000 de euro pentru plombări care deja s-au realizat.

“Această procedură s-a finalizat cu un raport privind excluderea tuturor candidaţilor, a fost contestată în instanţă şi în continuare suntem în imposibilitatea de a încheia un contract cu un operator în acest sens. Cele două firme care au rămas  în cursă până în ultimul moment, înainte de a fi descalificate, sunt Tehnic Asist Botoşani şi Diferit SRL Cluj. În data de 14 iulie va fi un termen de judecată, dar în paralel, din păcate, Tehnic Asist a mai depus nişte contestaţii chiar în ziua de ieri la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor în legătură cu această licitaţie. În momentul de faţă nu putem estima când vom avea un contract pentru întreţinerea drumurilor”, a spus Kereskenyi Gabor.

El este de părere că, având în vedere actuala legislaţie, firmele se vor contesta şi vor face tot posibilul să obţină acest contract, mai ales că este vorba despre o valoare foarte mare, de 32 milioane euro.

“Am observat că suma mare prevăzută a stârnit foarte mari interese. Într-adevăr, este vorba despre 32 milioane de euro, şi nu întâmplător nu se lasă niciuna dintre firme. Eu consider că ele vor contesta până la infinit aceste proceduri”, a mai afirmat edilul.

2 comentarii

  1. radu Răspunde

    Noroc ca sunt cele 2 firme, Satu Mare nu are firme de asfaltare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.