Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

Caravana TIFF a debutat în forţă la Satu Mare (FOTO)

tiff satu mare 2016 (72)Caravana TIFF a revenit în acest an şi mai în forţă în municipiul Satu Mare. La proiecția filmului Son of Saul, din prima seară a Caravanei TIFF, au participat peste 600 de sătmăreni, pe lângă cele 400 de scaune puse la dispoziţie de organizatori ocupându-se şi toate locurile de pe gradenele din Piaţa Corneliu Coposu. Unii dintre sătmăreni au venit chiar cu scaunele de acasă, pentru a se bucura cât mai comod de mult aşteptatul eveniment.

Actriţa Anca Similar a deschis oficial ediţia din acest an a Caravanei TIFF la Satu Mare, după care au urmat proiecţiile.

Prima proiecţie programată pe gigantul ecran “J’ai tué ma mère”, film omagiu dedicat lui Xavier Dolan, regizat de Alexandru Mironescu,  a avut parte de câteva erori tehnice, fapt pentru care proiecția scurt metrajului este programată pentru ziua de sâmbătă de la ora 21:30.

Renumitul film premiat cu Oscar în acest an, Son of Saul a țintuit publicul sătmărean în scaune. Povestea impresionantă și copleșitoare a unuia dintre cele mai dureroase momente ale istoriei, văzute la persoana întâi prin ochii uneia dintre victimele ei i-a marcat  pe sătmăreni. Regizorul László Nemes spune povestea Holocaustului dintr-o perspectivă diferită decât ceea ce s-a văzut până acum în filme: una mult mai personală, intimă. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului László Nemes şi a fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi a fost desemnat Cel mai bun film străin la editia din acest an a Globurilor de Aur. Filmul a câştigat Premiul Oscar, la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”.

Caravana TIFF ajunge la Satu Mare cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, organizat în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Partenerii locali sunt Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare, PortalSM și Asociația SamStudia. Sponsorii evenimentului sunt Schlemmer România şi Centrul Medical OftalmologicVitreum Satu Mare.

Sâmbătă seara va fi proiectat filmul “Câinii”, iar duminică “Valul ucigaş”.

Un comentariu

  1. Nela Lutas Răspunde

    M-a impresionat buna organizare si ordinea! felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.