Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Caravana TIFF la Satu Mare: Son of Saul, filmul primei seri

tiff 2015Caravana TIFF se întoarce la Satu Mare, debutul fiind în această seară de la ora 21:30 cu proiecția filmului Son of Saul.

Gigantul ecran va fi amplasat în platoul de evenimente de pe Pasajul Corneliu Coposu unde organizatorii au pregătit și 300 de scaune pentru spectatori.

Similar anului precedent, se va aplica un „plan B” în caz de condiții meteo nefavorabile, în Casa de Cultură a Sindicatelor, toate proiecțiile fiind cu intrare liberă.

son of saulPrima seară a Caravanei TIFF aduce sătmărenilor renumitul film premiat cu Oscar în acest an, Son of Saul. Filmul reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului László Nemes şi a fost distins cu Marele Premiu al Juriului şi cu Premiul FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes şi a fost desemnat Cel mai bun film străin la editia din acest an a Globurilor de Aur. Filmul a câştigat Premiul Oscar, la categoria “Cel mai bun film într-o limbă străină”. Proiecția filmului va începe de la ora 22:00.

Totodată, de la ora 21:30, se va putea viziona filmul de scurt metraj “J’ai tué ma mère”, film omagiu dedicat lui Xavier Dolan, regizat de Alexandru Mironescu, prezent și el în această seară alături de sătmăreni.

Organizatorii atrag atenția spectatorilor că filmul este o dramă și este recomandat adulților Nu se adresează deloc copiilor sub 12 ani. Totodată, pe toată perioada difuzării filmului se va păstra liniștea și telefoanele mobile închise sau pe silențios.

Caravana TIFF ajunge la Satu Mare cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, organizat în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc. Partenerii locali sunt Asociaţia Culturală pentru Tinerii din Satu Mare şi PortalSM. Sponsorii evenimentului sunt Schlemmer România şi Centrul Medical Oftalmologic Vitreum Satu Mare.

caravana tiff 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.