Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Cum au înlocuit chinezii un pod în doar 43 de ore. La Satu Mare… (VIDEO)

pod chinaDacă în România construcţiile la drumuri şi poduri durează luni sau chiar ani, în alte ţări, cum ar fi China, unele proiecte asemănătoare se realizează în câteva zile, dacă nu chiar ore.

Un video realizat în China arată cum au reuşit să înlocuiască un întreg pod în doar 43 de ore. Asta în condiţiile în care lucrările la partea carosabilă a unei jumătăţi din podul Decebal durează cinci săptămâni, dacă nu se va cere prelungirea pentru lucrări suplimentare.

Chinezii au pregătit întreaga parte suspendată a podului, iar după închiderea traficului au mutat-o la loc, au asfaltat, au aplicat marcajele și au deschis noul pod circulației rutiere. Totul a durat doar 43 de ore!

Rămâne de văzut în cât timp va reuși firma din Zalău să repare podul Decebal.

5 comentarii

  1. costi Răspunde

    bine si atunci nu se mai iau “comisioanele”….?

  2. Norick Răspunde

    Bine , arata foarte bine. Si pretul cat a costat de ce nu scrieti ? 😛 😀

    • Fara Cap Răspunde

      6 milioane de dolari. Doar ca nu ii deasupra unui rau si astfel comparam mere cu pere. Ii mai mult pasaj suprateran decat pod.
      Tot “podul” avea 1300 de tone, a fost construit off-site si mutat intreg in locul “podului” vechi dupa cum se vede si in videoclip.

  3. carcotas Răspunde

    Bine dar astia sunt niste comunisti jalnici,pun pariu ca n-au facut licitatie si nu s-a dat (in consecinta) nici o spaga.Nu ne trebuie asa ceva,la noi e democratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.