Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Draxlmaier, văzută prin ochii sătmărenilor. Ce spun aceștia despre situația de acolo

Draxlmaier Satu Mare (30)După materialele postate pe site-ul PortalSM, conducerea fabricii nu și-a exprimat niciun punct de vedere, însă sătmărenii și-au spus părerea cu vârf și îndesat. 

Comentariile postate de cititori au evidențiat ceea ce se întâmplă  în interiorul fabricii pe care mulți au asemănat-o cu un lagăr. În marea lor majoritate, comentariile aparțin unor foști angajați deoarece actualii se tem că vor avea de suferit dacă o fac.

Redăm câteva dintre comentariile postate la materialele PortalSM anterioare despre Draxlmaier Satu Mare.

Robert Cornelia Kinczel: ”Eu nu am cunostinte la firma respectiva dar nici un cuvant pozitiv nu am auzit despre ei. Oare de ce pleaca lumea de acolo, chiar cred ca oamenii sunt prosti? Degeaba dai la oameni marire de salar pana cand tot timpul esti stresat de la spate lumea nu sta”.

Noemi Csatari: ”Mama mea de acolo s-a ales cu o boala urata dermatologica…ce nici acum, dupa 7 ani, nu si-a revenit complet dupa N tratamente …. Peste 10 ani a lucrat la Drexi cu acele cabluri unse cu fel si fel de soluții chimice care, fiind arse in cuptorul acela special  erau in contact direct cu pielea… plus inhalat acel fum cu chimicale… Colega ei,cu care lucra cot la cot, a murit in urma cu 2-3 ani …cancer la plamani (dansa a fost nefumatoare)… o alta rudenie dupa o serie de analize detaliate (se simtea f. rau) avea toxicitate f. crescuta… Cam toti au plecat.”.

Patricia Dorottya Boros-Szabo:  ”Un sfat ptr. femei gravide: cat de repede sa se scrie afara ca oricand poate sa faca avort spontan din cauza cabluriilor care sunt acoperita cu substante chimice care sunt foarte periculoase !!! Stiu din experienta”.

Tomy Tamas: ”Ce vreti sa schimbati sa lucram mai mult ca prostii? Trebuje sa-i puneti pe ei sa traga macar o zi in locul nostru sa vada cum merge masa la 5;31 de secunde si sa vad daca șefii care stau la birou pot 8 ore în fiecare zi”.

Judit Ripszki: ”Fabrica asta dupa 16 ani e de rasul judetului.  Eu, acum 16-17 ani, am lucrat acolo 6 luni de zile. Si pe vremea aceea asa a fost, sefele care vroiau sa ajunga maestre, vai si- amar de grupa!! De la toxicitate imi pica parul cu pumnii( noroc ca aveam din ce). Si atunci, lingai,bataie de joc”.

De-a lungul timpului s-a încercat înființarea unui sindicat la Draxlmaier, dar fără sorți de izbândă. Iată ce spune vicepreședintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje, Gheorghiță Bica, despre situația de la Satu Mare.

“Mafia” de la Drm S. Mare , alături de care stau la loc de “Cinste” așa ziși “”Reprezentanți”” ai Salariaților , conduși de un membru “marcant” al unui partid politic , fac presiuni asupra muncitorilor și le “recomandă ” să nu adere la organizația sindicală , iar cei care sunt membri ai organizației sindicale sunt amenințați și presați psihologic să renunțe la organizația sindicală. E lesne de înțeles de ce au asemenea atitudine ostilă , antisindicală și ilegală !!! “Inexistența” instituțiilor abilitate ale statului le dă speranțe că fac ce vor, cu cine vor, și când vor!!! ITM SATU MARE NICI NU EXISTĂ . EXISTĂ ORGANIȚAȚIA SINDICALĂ CARE VA APĂRA ÎNTOTDEAUNA DREPTURILE ȘI INTERESELE MEMBRILOR SĂI! ÎMI DORESC DOAR ATÂT: UNITATE ȘI SOLIDARITATE!!! SINDICALIȘTI, NU VĂ FIE FRICĂ , “MAFIA” TOT PICĂ!!!”

Angajații de la Draxlmaier sunt încurajați și de alți sătmăreni să se organizaze într-un sindicat:

Adam Nagy: ”Uniti-va, nu va speriati si atunci va fii schimbare. Nu directiunea sau TESA face bani, ci voi muncitorii, daca nu va miscati si nu va deschideti gurita toti deodata, tot sclavi veti ramane”.

Așteptăm în continuare un punct de vedere din partea conducerii fabricii față de ceea ce se spune despre Draxlmaier Satu Mare

17 comentarii

  1. Angela Răspunde

    Tot ce se spune despre Draxlmayer este adevarat aici ii trateaza pe angajati ca pe niste sclavi

  2. Angela Răspunde

    Tot ce se spune despre Draxlmayer este adevarat aici ii trateaza pe angajati ca pe niste sclavi aici iti distrugi sanatatea si din cauza substantelor toxice de pe cabluri

  3. Nicoleta Maria Roman Răspunde

    Maistrii si sefii de banda pentru ca au salarii mai bune uita ca si with la randul lor au fost muncitori candva si isi permit sa te jigneasca umilitor si sa isi bata joc de muncitori . Sant destui care au primit bataie pe strada dar siau facut cu mana lor si au meritat

  4. Ionica Pop Răspunde

    Stiu si eu un maistru de sectie care a primit bataie pe strada acuma ii in hala 3 in sch c dupa cite am auzit dar tot nu sa schimbat rusi sa le fie la toti

  5. Nicoleta Maria Roman Răspunde

    Si maistrii ei intre ei la fel si sefii de sectie sar manca unul pe altul spus pe romaneste, pentru ca am povestit unui sef de sectie cum santem jigniti de maistra la modul personal adica din jegoase si scroafe by ne scotea si zicea ca nu avem creier, am fost sfatuita de seful de sectie sa o inregistrez pe maistra pe telefon dupa care ma ajuta sa scriu un email pe limba germana la cineva din conducere in Germania. Mentionez ca nu era seful de sectie al meu ci altul! Dar sa fim seriosi, nu am avut de gand sa ma judec cu Drm! La naiba cu ei dar vad ca se inrautetesc lucrurile nu sa schimbat nimic! Cand an plecat de acolo si am spus la resurse umane de ce plec au zis ca nu trebuia sa lucrez acolo daca sant stresata! Frumos Romanie dulce plai fura daca vrei sa ai!!!

  6. vasile Răspunde

    Am lucrat in sch A la debitare, la maistru Ionescu, este un nemernic si jumatate in frunte cu ceilalti, un sfat pt toata lumea evitati fabrica asta cu orice pret, apropo te îmbolnavesti si medicu fabrici Golea zice ca nu ai nimic si poti lucra, Fratilor mai rau ca la Auschwitz
    ….

  7. vasile Răspunde

    Nemernicu de Balog Szabi face legea dupa bunul plac la Debitare, Dar nu uita frate ce ti pus de o parte va fi al tau, sa fi cu ochi in patru, Barata Sebastian zis homosexualu tu cât de curând vei primi ceaiu.

  8. vasile Răspunde

    Respect pt cine a fost sef de sectie la debitare in trecut domnul Szendrei Janos a fost un sef de milioane.

  9. karcsi Răspunde

    e adevarat ca aici lucreaza neamurile lui blaga de la pdl?pentru asta au protectie cei din conducere de la fabrica?

  10. Cocoș Anel Răspunde

    Toate fabricile nemtesti de componenete auto care folosesc substante chimice toxice pentru organism au fost “exportate” in tarile sarace unde amaratii fac aceasta treaba,punandu-si viata in pericol,pentru 2-300 de euro/luna!!Atat am castigat ca am facut “revolutie” in 1989 iar acum atat ne ofera politicienii pe care noi ii alegem sa ne conduca tara,de fapt asta si meritam !!Oameni buni!!In germania pentru acesta munca se ia peste 1500-2000 euro lunar!!Organizati-va in sindicate si cereti-va drepturile!!Nu va lasati intimidati de cozile de topor ale nemtilor,care iau salarii triple fata de ale voastre !!

  11. radu Răspunde

    Voi toti care va plangeti nu intelegeti o treaba, nu este lagar, daca nu va place puteti sa plecati in alta parte. Fabrica a venit aici pentru forta de munca ieftina si pentru ca autostrada folosita pentru livrare este aproape. Daca veti cere salarii tot mai mari va trebui sa cresteti si productivitatea, altfel firma se va muta in Basarabia sau Ucraina. Nu am nici o legatura cu fabrica dar ma gandesc ca ar fi mai rau fara ea.

    • vasile Răspunde

      Dute dracului faci parte din conducere nemernicule!!!!!!

    • Romanul Răspunde

      Daca nu ai nici o legatura cu fabrica inseama ca habar n-ai ce se intampla acolo. Salariile sunt fix zero in comparatie cu cat se lucreaza. Ce productivitate? Omule, sefu de productie minte angajatii ca sunt in urma cu productia ca sa-si faca el target-ul si sa-si primeasca bonusul. Minte angajatii ca fac 100 de masini pe zi (100 de sisteme de cablare), cand de fapt oamenii fac intre 300-350 pe zi. Deci despre ce vorbesti? De multe ori conducerea din afara e corecta, dar pe cand se ajunge la cea din Satu Mare, se schimba radical totul. Atata prostime, hotime si incompetenta cand exista in conducerea fabricii nu vezi decat in conducerea tari noastre. Prosti ca noaptea, habar n-au ce produc defapt si la ce masini, ei doar se lafaie in E-class-uri si in salarii exagerate pentru incompetenta lor.

  12. radu Răspunde

    Am un var si o matusa care lucreaza in Germania la fabrica unde ajung cablurile de la Satu Mare, si acolo este la fel, salariatii nu sunt multumiti, considera ca sunt platiti prea putin pentru efortul facut. Am fost in uzina, si acolo au targhet, pe un panou mare este afisat cate masini s-au facut, cate mai trebuie facute pana la sfarsitul zilei. Am ramas foarte uimit de viteza cu care trebuie sa lucreze cei de la banda. Si la ei muncitorii necalificati sunt multi si abia isi permit o chirie la 2 camere. Nici in Germania nu este totul roz.

  13. Marius Răspunde

    Eu nu inteleg cum toti se plang dar culmea e ca la Draxmayer lucreaza peste 5000 de oameni. Atunci cum naiba e asa rau?? Sau nu au unde merge in alta parte?

  14. Bojan Vasile Răspunde

    Ionica Pop daca incepi un subiect, dice nu il termini. te-ajut eu in continuare. din cite stiu, acel sef- de sectie. este in sch C dar sa fim sinceri eu nu prea am avut tangenta cu el. dar de cite ori am calcat pe piceor gresit, acel om a aplicat legea. nici mai mult nici mai putin. si eu zic ca acel om a lucrat pe clara dreptate. nu a facut numai ce i-sa spus, de catre conducere.este si va fi un om de invidiat, si as vrea sa si specific si dice. omul asta a adus si aduce cel mai mare profit, in fabrica. adica cum datorita ca isi face treaba, cu o raspundere si un respect profund, fata de orcine…. daca ie corect. ie unicul care nu merge pe mina or- cui. ma refer aici la o pitiboanca de ezenplu cum sunt alte cazuri. asta ie dedicat doar munci.omul de care se vorbeste ie foarte corect. cu, omul ce munceste, scurt si la sbiect. doar lumea din pacate nu ie multumita cu nimic. ia facetiva datoria fratilor, in special in sch c, si o sa vedet ca nu osa aiba treaba cu, nimeni. din potriva iti va multumi si te va premia cind el va crede ca are o persoana foarte serioasa cu care ,poate sa se mindreasca la unele sedinte. nu mai vreau sa zic ca si conducerea, asteapta de la el foarte mari pretentii. pentru ca stie ca este capabil, si poate. adica aici nu vreau sa lovesc in maistri din alte, schinburi dar, sa nu il confundam cu alti ce stau la tigara, cu muncitori, in tinpului program de lucru. sa numai zicem ca daca o persoana ie foarte, corecta. si isi face treaba la locul de munca. optine ce vrea de la el in special concediu pe baza ca sea cistigat un respect in fata lui. altceva omul asta intradevar a pornit si el de jos… dar sa nu uitam ca este unul dintre care are, o facultate si niste ani de ecsperienta. in cadrul munci, si cind el a muncit pe banda, a-dat dovada de or-ce resposabilitate. de-aia conducerea ia propus sa conduca un grup de oameni. pentru ca lau vazut ca este in stare. si avea si responsabiltati fata de productia ce se aducea in schb unde a fost prima data. pe urma sch a a fost la pamint cu productia si tot conducerea, a stabilit sa il trimita, in sch a pentru ca nu aveau un om mai capabil. cu o vointa puternica si cu un brat de fier. cum a fost si este, daca vret dau si nume. stir catalin ca de el este vorba. nu ie de ascuns nimic ie un sait de socializare unde, poate indiferent ori, cine sasi inpuna puntul de vedere liber si independent. poate pe uni supara, adevarul dar asta ie. pe cit posibil ati ocservat nu lam laudat. nu lam ridicat in slava. am spus doar adevarul. chear daca pe uni supara adevarul. eu neam facut datoria inafara, de a critica pe nimeni si de a judeca sau conbate. multumesc anticipat o zi buna la toata lumea.

  15. fost electronist Răspunde

    bine ca in vestiar puteti sa beti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.