Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Echipa maghiară a câștigat concursul forestier TimberKing. Prima competiție organizată la Satu Mare (FOTO)

concurs taiat lemne satu marePrima ediție organizată la Satu Mare a concursului forestier TimberKing contest a fost câștigată de o echipă venită tocmai din Ungaria. Competiția a fost organizată de Agropataki în parteneriat cu Husqvarna Romania și s-a desfășurat astăzi în P-ța 25 Octombrie.

La startul competiției s-au alinita 10 echipe fiecare având câte trei componenți. Concursul s-a desfășirat pe durata a trei probe și anume schimbatul lanțului la drujbă, tăierea cu precizie și cepuirea, prin care concurenții trebuie să taie cât mai corect în cel mai scurt timp crengile unei buștean. Evoluția celor zece echipe au fost urmărite cu viu interes de un număr mare de sătmăreni, care, de asemenea, au putut participa la probe destinate special lor.

Juriul a analizat cu atenție evoluția echipelor profesioniste, iar la final, pe baza punctajului acumulat, au fost desemnați câștigătorii. Locul trei a revenit echipei Pompierii Satu Mare (500 de lei), locul doi a fost cucerit de echipa Pop France 2 (1.000 de lei plus echipamente), iar locul întâi a revenit echipei Toth Kisgep din Nyiregyhaza – Ungaria, care a câștigat un premiu în valoare de 1.500 de lei.

La competițiile destinate publicului, locul întâi a revenit lui Petru Roca, care a câștigat și o drujbă Husqvarna, pe următoarele două locuri clasându-se Piros Szolt și Radu Pop.

TimberKing contest este un show inspirat după conceptul World Logging Championship. În cadrul evenimentului a fost organizat și un expo prin care Husqvarna a oferit celor interesați posibilitatea de a încerca toată gama de produse, iar echipa Agropataki a stat la dispoziție pentru întrebările legate de agricultură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.