Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Peste 2.000 de șomeri încadrați în muncă în primul semestru. Măsurile AJOFM au dat roade

ajofm satu marePeste 2.000 de persoane și-au găsit un loc de muncă cu ajutorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare în primele 6 luni ale anului 2016.

Obiectivul principal al AJOFM Satu Mare este de a creste gradul de ocupare a forței de muncă, concomitent cu reducerea ratei șomajului, prin implementarea de măsuri active la nivelul fiecărui punct de lucru și agenție locală.

Fiecărei persoane în căutarea unui loc de muncă înregistrată la AJOFM Satu Mare i s-au oferit servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, consultant si asistență pentru începerea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri, complectarea veniturilor salariale ale angajaților și subvenționarea angajatorilor.

Din numărul  total de 3.618 persoane cuprinse la măsuri active, 2.038 si-au găsit un loc de muncă, ceea ce reprezintă 56,33% din numărul  persoanelor cuprinse  la măsuri active. Dintre aceștia, 1.698 au beneficiat atât de servicii de mediere cât și de consiliere.

Formarea profesională este măsura activă promovată continuu de AJOFM Satu Mare, care permite șomerilor să dobândească noi cunoștințe si competențe profesionale sporindu-le  șansele de angajare. În semestrul I 2016, 161 de absolvenți ai cursurilor de formare  au fost încadrați în muncă.

2 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Nesimțiți ce sunteți ,oameni și-au găsit singuri loc de muncă nu prin intermediul AJOFM dar angajatorul nu poate să al angajeze fără repartiție de la ei ,se bat cu pumni in piept că este meritul lor

    • adam Răspunde

      foARTE adevarat. si ii ameninta pe angajatori cu amenzi ca daca angajeaza si nu apeleaza la ei. Sunt niste institutii putrede ale unui sistem in moarte clinica. Adica eu ca angajator nu am voie sa dau anunt si sa angajez pe cine vreau daca nu anunt somajul. Sper sa fiti desfiintati in curand birocratii dreacu`

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.