Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Tinerii fug de muncă. Doar unu din patru candidați s-au înscris la școala profesională

atelier scolarProverbul ”Meseria este brățară de aur” nu mai are nicio valore în rândurile tinerilor de astăzi. Marea lor majoritate vor să devină ceva mai mult decât un simplu muncitor. Aceste lucru este dovedit și de faptul că doar unu din patru absolvenți de clasa a VIII-a din județul Satu Mare s-au înscris la o școală profesională.

În total, în județul Satu Mare, s-au înscris la o formă de învățământ liceal sau profesional, 2.189 de absolvenși de ginamziu. Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, 1.662 au optat pentru unul dintre liceele din județ, și doar 528 au optat pentru o școală profesională, adică doar 25%..

Atitudinea absolvenților i-a luat prin suprindere chiar și pe reprezentanții învățământului sătmărean. Pentru anul școlar 2016-2017, au fost prevăzute 980 de locuri în învățământul profesional, din care au fost ocupate 528. Adică ceva mai mult de jumătate. Pentru a doua etapă de admitere au mai rămas disponibile 452 de locuri.

3 comentarii

  1. Emil Răspunde

    Instalatorii sanitari, mecanicii, electricienii calificati au posibilitatea sa castige mai mult decat economistii si muncitorii de la birouri (cel putin la nivel SM). Unde mai pui ca oricand pot invata o limba straina si sa se mute in straintate.

  2. Tiberiu Răspunde

    Eu sunt de meserie electrician auto si lucrez la o firma din sm ca operator presa. Vreau sa spun ca fara experienta nimeni nu te angajaza!!!! Nimeni nu ma angajat ca electrician auto.

    • Norick Răspunde

      Ai si n-ai dreptate. Cu timpul sigur gasesti munca in domeniul tau de activitate , dar pana atunci esti nevoit sa faci altceva. Iar timpul trece , si industria auto devine tot mai sofisticat… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.