Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Cea mai frumoasă biserică barocă din Transilvania, renovată cu ajutorul Guvernului Ungariei. Biserica de la Carei va fi binecuvântată pe 25 august

biserica careiBiserica Sfântul Iosif de Calasanz din Carei renovată recent, va fi binecuvântată cu ocazia hramului din 25 August.

În mai puţin de un an s-a reuşit renovarea exterioară a uneia dintre cele mai frumoase biserici baroce din Transilvania. Construită între anii 1769 şi 1779 după planurile arhitectului din Viena Sebastian Rosenstingl, acesta are o semnificaţie aparte pentru careieni, care în ultimii ani au privit cu îngrijorare degradarea elementelor exterioare ale clădirii. La ajutorul Episcopiei Romano Catolice de Satu Mare a venit de data aceasta Guvernul Ungariei, care a transferat 60 de milioane de forinţi pentru restaurare – banii fiind daţi ca şi donaţie.

Lucrările au început pe 1 august 2015 şi în decursul unui an s-a reuşit renovarea faţadei clădirii cu restaurarea elementelor ornamentale – astfel şi a statuilor –, schimbarea ferestrelor, înlocuirea structurilor din lemn degradate, vopsirea învelişului acoperişului. Nu a mai rămas, decât să fie sfinţită de episcopul PS. Eugen Schönberger în data de 25 august, când se va sărbători şi hramul bisericii. În cadrul Sfintel Liturghii de la ora 18 se va face binecuvântarea, la eveniment fiind aşteptaţi nu numai enoriaşii, dar și toţi cei care vor să ia parte la bucuria careienilor.

Sursa: Episcopia Romano-Catolică Satu Mare

kalaz2

Un comentariu

  1. ardelean Răspunde

    Ceva bani si pentru Socolan n-ar fi posibil? Si forintii sunt acceptati, daca pot fi schimbati la un curs bun. Dar si daca nu, numai sa nu fie virati prin banca, ci direct in cutia milei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.