Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

Eroii morți în Primul război Mondial, comemorați la Satu Mare (FOTO)

eroiConducerea Instituţiei Prefectului-judeţul Satu Mare a participat vineri, 26 august 2016, de la ora 10,00, la Cimitirul Eroilor, la ceremonia de comemorare a eroilor naţiunii morţi în luptă şi în prizonierat în primul război mondial. Manifestarea se înscrie într-o serie de acţiuni la nivel naţional şi s-a desfăşurat prin grija Garnizoanei Satu Mare, cu sprijinul Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean.

În cadrul ceremoniei, prefectul Radu Bud a salutat Garda de Onoare, după care s-a intonat imnul de stat al României, s-a oficiat serviciul religios, iar mai apoi autorităţile locale şi judeţene, respectiv istorici şi oameni de cultură sătmăreni au dat citire numelor eroilor.

Din cei peste 335.000 de eroi căzuţi în Primul Război Mondial, în cadrul programului naţional, garnizoanei Satu Mare i-au fost repartizaţi spre comemorare un număr de 300 de eroi. După rostirea acestor nume, s-a intonat Imnul Eroilor, iar în final, cei prezenţi au depus flori şi au aprins candele în memoria eroilor trecuţi la cele veşnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.