Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Festivalul Codrenesc Oțeloaia, ajuns la ediția cu numărul 60 (FOTO)

Oteloaia 2016 (3)Renumitul Festivalul Folcloric Codrenesc, ”Oțeloaia”, a ajuns la memorabila ediție cu numărul 60. Scena amplasată pe lacul de la pădurea Oțeloaia a adus iubitorilor de  folclor nume precum Petrică Mureșan, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Sabău, Nicolae Mureșan și mulți alți artiști de prin părțile Codrului și Oașului.

Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în prezența prefectului Radu Bud, a vicepreședintelui CJ, Alexandru Panea și a viceprimarului municipiului Satu Mare, Adrian Albu. Gazda evenimentului a fost bineînțeles primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean.

Tradiția reînvie an de an în mirificul decol al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis noilor generații. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un splendid prilej de a prezenta cântecul şi dansul popular, datinile şi obiceiurile străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat unde anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în toată splendoarea și unicitatea sa.

Anul acesta ca un element special al acestui festival, a fost lansarea Ansamblului Județului Satu Mare „Doruri Sătmărene”, ansamblu coordonat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Spectacolul a fost susţinut de interpreţi, ansambluri folclorice şi grupuri de dansatori pe scena amplasată pe lacul din pădurea Oţeloaia.

Un comentariu

  1. olteanul Răspunde

    As fi mers,dar mai am nevoie de masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.