Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

O femeie a dat 900 de lei să fie dezlegată de blesteme. Cum a fost înşelată!

vrajitoarePoliţiştii atrag atenţia asupra riscului de victimizare prin înşelăciunile produse prin metoda „ghicitul”. Respectaţi sfaturile transmise pentru a nu vă pierde banii sau bunurile de valoare, în situaţia în care sunteţi abordaţi de escroci.  

Pentru conştientizarea acestei metode, exemplificăm un caz recent, produs pe raza unei comune din județ:

O femeie de 71 ani, din comuna Moftin, a reclamat în ziua de 26.08 a.c., faptul că a fost victima unei înşelăciuni, produse  în locuința ei.

Acesta a relatat poliţiştilor că o femeie necunoscută  care i-a intrat în locuință,  s-a oferit să-i ghicească viitorul și s-o dezlege de blesteme. Ca mod de operare, în astfel de situaţii, escrocii  solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile.

În acest caz, victima a fost determinată să dea de bună voie 900 lei, constatând ulterior că de fapt a fost înșelată.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înşelăciuni, poliţiştii recomandă respectarea următoarelor sfaturi:

          – Spuneţi nu oricăror practici de ghicire a viitorului şi nu puneţi de bunăvoie la dispoziţia unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

–     Nu permiteţi accesul, sub diferite pretexte,  a unor persoane necunoscute în imobilul dumneavoastră!

–       Verificați cu atenţie identitatea persoanelor care vă propun sau vă solicită diferite servicii, întrucât de cele mai multe ori aşa-zişii binevoitori ascund intenţii infracţionale.

Dacă aţi fost victima infracţiunii de înşelăciune, apelaţi numărul de urgenţă 112, imediat după constatarea situaţiei în care vă aflaţi şi furnizaţi poliţiştilor toate datele care ar putea conduce la identificarea autorilor şi recuperarea pagubei suferite!

Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.