Peste 30 de directori de școli din județ, înlocuiți. Motivele au fost diverse

23 august 2016 | 2 comentarii

 

ISJ Satu MareMai bine de 30 de directori de școli din județ au fost înlocuiți din funcții din diverse motive. Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a validat nominalizările pentru ocuparea, prin detașare în interesul învățământului, a funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ, respectiv a funcțiilor de îndrumare și control din cadrul inspectoratului școlar județean, neocupate prin concurs.

La nivelul unităților de învățământ, pentru 31 de cadre didactice, care au ocupat funcții de directori/directori adjuncți în anul școlar 2015-2016, nu s-a acordat prelungirea detașării în interesul învățământului din următoarele considerente: la cerere – 11, pensionare –7, desființarea funcției de director adjunct datorită numărului de clase din școală – 6, rezultatul consultării consiliului profesoral – 3, nu a depus solicitarea de a ocupa funcția de director în aceeași unitate de învățământ – 1, nu a solicitat detașarea în interesul învățământului pentru ocuparea funcției de conducere – 1, nu este membru al Corpului de experți în management educațional -1, la solicitarea minorităților naționale de a avea o funcție de conducere, conform legii educației naționale, într-o unitate de învățământ care are clase cu predare în limba minorităților naționale -1. Într-o unitate de învățământ s-au prelungit detașările în interesul învățământului, fostului director pentru funcția de director adjunct și fostului director adjunct pentru funcția de director.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, pentru 8 funcții de îndrumare și control neocupate prin concurs, au fost validate prelungiri ale detașării în interesul învățământului pentru 7 funcții de inspector școlar. Neprelungirea detașării pentru anul școlar 2016-2017, pentru una din funcțiile de inspector școlar, s-a realizat din considerentul neîndeplinirii calității de membru în Corpul de experți în management educațional.

Etichete: , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. REAL-CINIC spune:

  Cam cat de ziaristi sunteti voi, PortalSM, daca nu sunteti in stare sa dati o stire completa ? Nu ar fi trebuit sa prezentati scolile implicate si directorii/directorii adjuncti disparuti de pe functii pentru ca articolasul asta de doi bani gauriti sa fie complet, mai papagali-jurnalisti care sunteti ?! Dar de unde nu-i…

 2. Cetăţeanul turmentat spune:

  Real-cinic, rogu-te nu te ambala, că ai lista directorilor aici şi e publică:
  http://www.satmar.ro/web/document.php?id=520

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest