Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Peste 30 de directori de școli din județ, înlocuiți. Motivele au fost diverse

 

ISJ Satu MareMai bine de 30 de directori de școli din județ au fost înlocuiți din funcții din diverse motive. Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a validat nominalizările pentru ocuparea, prin detașare în interesul învățământului, a funcțiilor de conducere în unitățile de învățământ, respectiv a funcțiilor de îndrumare și control din cadrul inspectoratului școlar județean, neocupate prin concurs.

La nivelul unităților de învățământ, pentru 31 de cadre didactice, care au ocupat funcții de directori/directori adjuncți în anul școlar 2015-2016, nu s-a acordat prelungirea detașării în interesul învățământului din următoarele considerente: la cerere – 11, pensionare –7, desființarea funcției de director adjunct datorită numărului de clase din școală – 6, rezultatul consultării consiliului profesoral – 3, nu a depus solicitarea de a ocupa funcția de director în aceeași unitate de învățământ – 1, nu a solicitat detașarea în interesul învățământului pentru ocuparea funcției de conducere – 1, nu este membru al Corpului de experți în management educațional -1, la solicitarea minorităților naționale de a avea o funcție de conducere, conform legii educației naționale, într-o unitate de învățământ care are clase cu predare în limba minorităților naționale -1. Într-o unitate de învățământ s-au prelungit detașările în interesul învățământului, fostului director pentru funcția de director adjunct și fostului director adjunct pentru funcția de director.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, pentru 8 funcții de îndrumare și control neocupate prin concurs, au fost validate prelungiri ale detașării în interesul învățământului pentru 7 funcții de inspector școlar. Neprelungirea detașării pentru anul școlar 2016-2017, pentru una din funcțiile de inspector școlar, s-a realizat din considerentul neîndeplinirii calității de membru în Corpul de experți în management educațional.

2 comentarii

  1. REAL-CINIC Răspunde

    Cam cat de ziaristi sunteti voi, PortalSM, daca nu sunteti in stare sa dati o stire completa ? Nu ar fi trebuit sa prezentati scolile implicate si directorii/directorii adjuncti disparuti de pe functii pentru ca articolasul asta de doi bani gauriti sa fie complet, mai papagali-jurnalisti care sunteti ?! Dar de unde nu-i…

  2. Cetăţeanul turmentat Răspunde

    Real-cinic, rogu-te nu te ambala, că ai lista directorilor aici şi e publică:
    http://www.satmar.ro/web/document.php?id=520

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.