Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Sătmarul recunoaște meritele Simonei Pop. Campioana Olimpică, cetățean de onoare

simona pop primaCampioana olimpică de la Rio cu echipa de spadă a României, sătmăreanca Simona Pop, a primit astăzi titlul de ”Cetățean de Onoare” al municipiului Satu Mare în cadrul unui moment festiv organizat chair în Sala de Scrimă. La eveniment, alături de oficialitățile locale și județene, au participat și câțiva prieteni de-ai Simonei, dar și antrenorul care a descoperit-o și formată, Francisc Csiszar. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, i-a mulțumit campioanei olimpice pentru bucuria pe care a adus-o în rândurile sătmărenilor, motiv pentru care i-a fost acordat și acest titlu. 

”Ziua în care ai câștigat mediala de aur la Jocurile Olimpice a fost o zi de aur pentru municipiul Satu Mare. În acea zi am postat un scurt mesaj de susținere pe o rețea de socializare și atunci am văzut cât de mulți susținători ai în Satu Mare. De fapt, tot orașul era în spatele tău. Prin câștigarea acestei medalii la Jocurile Olimpăice de la Rio ai reușit ceea ce noi, politicienii, nu o să reușim niciodată. Ai unit toți locuitorii acestui oraș. Și din acest punct de vedere consider că meriți pe deplin titlul de Cetățean de Onoare, decizie care a fost votată în unanimitate de consilierii locali. Să fi un model pentru pentru copii care în aceste zile vor trece pragul sălii de scrimă din Satu Mare”, a spus primarul Kereskenyi Gabor. 

Apoi i-a înmânat titlul și diploma care conferă acest titlu. De asemenea, antrenorul Francisc Csiszar a primit o diplomă de excelență din partea Primăriei Satu Mare, 

Prezenți la eveniment, subprefectul Alfatter Tamas, directorul de cabinet al președintelui Consiliului Județean, Nagy Szabolcs, dar și prodecanul Filialei Satu Mare a Universității de Vest Vasile Goldiș, Gavrilă Ardelean, au apreciat, prin cuvântările lor, performanța reușită de Simona Pop, dar și inițiativa conducerii Primăriei Satu Mare de a-i conferi acesteia titlul de ”Cetățean de Onoare”. 

Simona Pop, vizibil emoționată, a mulțumit pentru distincția primită și a precizat că se va pregăti temeinic pentru JO de la Tokyo de peste patru ani. 

Mă bucur foarte mult că a venit atât de multă lume la această festivitate, foști colegi. Acest titlul reprezintă recunoștința sătmărenilor. Am suferit anii trecuți deoarece conducerea Sătmarului a uitat de scrimă, dar acum, cu odată cu acordarea acestui titlu, sper să ne fie mai bine tuturor, nu numai mie. Atât titlul de campioană olimpică cât și cel de Cetățean de Onoare al municipiului Satu Mare acoperă toate sacrificiile din ultimii ani. Când ești campioană olimpică uiți cât ai suferit, iar titlul de Cetățean de Onoare este recunoștința sătmărenilor. Celor mai mici le transmit să se țină de treabă pentru că se poate, chiar dacă ești din Satu Mare. Nu se fac diferențieri deloc în București. La sfârșitul lunii septembrie voi participa la Cupa României după care voi lua o mică pauză pentru a naște un copil”, a spus Simona Pop. 

Campiona olimpică a mai precizat că, deși a primit prima dată titlul de Cetățean de Onoare al municipiului București, pentru ea contează cel mai mult cel primit la Satu Mare, oraș în care se va stabili în viitor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.