Ultima actualizare: ieri, 21:48

Horoscop

Vecini deranjați de o stupină în centrul localității Ambud

paulesti (1)Mai mulți localnici, directorul Școlii din Ambud și primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea, încearcă să-l convingă pe un apicultor venit din Sălaj să-şi mute stupina din centrul localităţii Ambud, motivând că oamenii şi copii sunt în pericol. Dacă legal nu se poate constrânge apicultorul, să îşi mute stupina, întrucât respectă  prevederile din legea apiculturii, reclamanţii au apelat la presiunea publică asupra stuparului, prezentând cazul într-o conferinţă de presă în care au invocat exemple de bună practică.

Ei susţin că nu este firesc şi normal ca o stupină formată din 73 familii de albine să fie amplasată în jurul unei case în construcţie din centrul unei localităţi, chiar în apropierea unei şcoli. Mai mult, părinţii unor copii susţin că au ajuns la urgenţă cu micuţii lor după ce au fost înţepaţi şi că le este frică.

Primarul Zenoviu Bontea a sesizat Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, instituţii care au fost în control şi au spus că apicultorul nu poate fi constrâns să îşi mute stupina de acolo. Singura problemă găsită a fost la mutarea stupilor, că s-a făcut fără documente de mişcare din partea DSVSA şi fără notificarea autorităţii locale, motiv pentru care apicultorul a şi fost sancţionat.

După ce autorităţile şi vecinii şi-au spus nemulţumirile, apicultorul a afirmat că este în căutarea unui teren unde să-şi mute albinele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.