Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Braconieri italieni, prinși la Satu Mare. Au împușcat peste 120 de sturzi

sturziLucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat şi oprit vineri, în jurul orei 12,30,  un autoturism având numere de înmatriculare străine, în apropierea localităţii Dorolţ, pe drumul forestier care face legătura între fondul de vânătoare 18 Satu Mare şi DN19A.

În interiorul autoturismului au fost identificaţi 4 cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 58 şi 70 de ani, care aveau asupra lor 6 arme de vânătoare şi 367 buc. cartuşe cu alice, cal. 12, respectiv 384 buc. cartuşe cal. 410. Totodată, în autoturism a fost găsit vânat, respectiv 165 buc. păsări din specia sturz şi 5 buc. păsări din specia graur.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat ca cetăţenii italieni au participat la o acţiune de vânătoare pe fondul de vânătoare 18 Satu Mare, gestionat de Ocolul Silvic Satu Mare, în baza autorizaţiei de vânătoare colectivă eliberată, însă în urma confruntării datelor înscrise în autorizaţia de vânătoare cu vânatul găsit asupra lor, s-a constatat ca 125 buc. păsări din specia sturz au fost vânate fără a fi înscrise în autorizaţie.

Poliţiştii efectuează cercetări, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42, al.1 lit. b din Legea 407/2006 şi transportul vânatului dobândit în condiţiile art. 42, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 44 lit. d, din Legea 407/2006. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării.

3 comentarii

  1. Mc Răspunde

    Ordinarii ăștia vin si decimează ,pentru câțiva euro, tot ce le apare in fata ca si cum sunt în țara nimănui .pentru ca după ei,aici trăiesc prosti.

  2. ioan Răspunde

    Vinovat este in primul rind Ocolul Silvic.
    Trebuia SA URMAREASA ACTIUNEA ITALIENILOR CA ACEASTA SA NU IASA DIN LIMITELE AUTORIZATIEI.
    dAR PENTRU CITIVA CENTI, ROMANUL O ” VINDE ” SI PE MAMA SA 1

  3. Karlos Răspunde

    Braconieri devin dupa ce sunt condamnati,pana atunci sunt vanatori straini, daca platesc paguba prdusa in fond , sunt vanatori care au gresit… cele 5 piese diferite sunt in afara autorizatiei, stiti cum se vaneaza pasarile respective ? stiti ce diametru au alicele folosite ? stiti ca se trage la stol ? stiti ca fara paznic de vanatoare nu iese nimeni in fond ? nu stiti multe …
    dar de pe buda ce sa scri … ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.