Ultima actualizare: azi, 19:43

Locale

Butka Sandor, cel mai bun pălincarăș din județ. Festivalul pălincii, în plină desfășurare (FOTO)

festivalul-palincii-satu-mareCel mai bun producător de pălincă din județul Satu Mare a fost desemnat Butka Sandor. Acesta a fost premiat astăzi în cadrul Festivalului Pălincii Satu Mare 2016, aflat în plină desfășurare în aceste momente pe platoul din Centrul Nou.

În cadrul acestui festival, a fost organizat și un concurs pentru a fi desemnată cea mai bună pălincă și cel mai bun producător din județ. Timp de o săptămână, un juriu profesionist a degustat cele 85 de probe de pălincă și în cele din urmă a decis că cea mai bună este pălinca de a lui Butka Sandor, care a obținut 95,67 puncte. Pălinca de caise a aceluiași producător s-a situat pe locul secund, cu 95 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Hornyak Tibor din Livada, cu o pălincă de pere care a obținut 94,67 puncte.

Câștigătorul competiției, Butka Sandor, a declarat că se aștepta să câștige această competiție și spune că secretul pălincii produsă de el este făcută din fructe coapte și curate, și trebuie avut foarte mare grijă la procesul de fabricare a pălincii. A început să facă pălincă în urmă cu aproximativ 5 ani, iar acum face 20 de feluri de pălincă. A învățat să facă pălincă la Orașu Nou.

Festivalul pălincii continuă pe platoul din Centrul Nou. Printre cei care a venit la sărbătoare a fost și președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba care a declarat că un astfel de festival este foarte important pentru promovarea pălincii din județul Satu Mare, dar că își dorește ca pe viitor să dinamizeze festivalul.

”În anii viitori o să ducem festivalul mai aproape de pălincii. Eu aș vrea să dinamizăm un pic acest festival. Poate că dacă mergem acolo, la fața locului, și vedem cum se face pălinca, ce înseamnă procesul de fermentație acestui produs poate că vom dinamiza și viața din jurul pălinciilor”, a precizat Pataki.

Sătmărenii sunt așteptați în număr cât mai mare în Centrul Nou pentru că urmează concertele. În seara aceasta vor mai urca pe scenă Petrică Mureșan, Cristian Pomohaci și Ionuț Fulea. Așadar, sunt premize pentru o seară reușită. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.