Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Ceremonie militară de Ziua Pompierilor la Satu Mare. Tehnica de intervenție (FOTO)

ceremonie-pompieriO amplă ceremonie militară a avut loc astăzi la Satu Mare, la Monumentul Ostașului Necunoscut, cu ocazia Zilei Naționale a Pompierilor. Pe lângă cadrele militare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, care au și organizat-o, la manifestare au mai fost prezenți prefectul Radu Bud, subprefectul Alfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, viceprimarul Doina Feher, foști șefi ai ISU Satu Mare.

După ce prefectul Radu Bud a trecut, alături de șeful ISU Satu Mare, Nicolae Dima, a trecut în revistă Garda de Onoare, a fost intonat Imnul de Stat, după care preoții militari Cristian Silaghi și Marius Siladi au oficiat un parastas în memoria pompierilor militari sătmăreni decedați.

Au fost transmise apoi cele mai alese gânduri de Ziua Pompierilor din partea oficialităților județene și locale prezente, după care au fost premiați câștigătorii concursurilor organizate în prealabil pentru această frumoasă zi, dar și pompierii care au câștigat, de-a lungul anului, concursuri la nivel regional și național. De asemenea, un ofițer și trei subofițeri de la ISU Satu Mare au fost înaintați în grad înainte de termen.

Manifestarea s-a încheiat cu o frumoasă paradă militară, pe muzica intonată de o fanfară din Baia Mare. Cu această ocazie, sutele de sătmăreni aflați astăzi dimineață pe platoul din fața Monumentului Ostașului Necunoscut, dar și circa o mie de copii de la mai multe școli din municipiu, au avut posibilitatea să vadă, pe viu, tehnica de intervenție a pompierilor militari sătmăreni. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.