Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Concurs de caiac la Satu Mare. Evenimente dedicate Săptămânii Mobilității Europene

apm-satu-mareAgenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Primăria Odoreu, Asociația ”Nomad Caiac” Satu Mare și Liceul de Artă ”Aurel Popp” va organiza o serie de evenimente ecologice în vederea marcării Săptămânii Mobilității Europene 16-22 septembrie.

La nivelul județului Satu Mare a devenit deja o tradiție ca în fiecare an, în septembrie, cu ocazia acestui eveniment ecologic, să organizăm ample acțiuni pentru a atrage atenția autorităților la necesitatea realizării unei infrastructuri de piste pentru bicicliști pentru ca toți cetățenii să poată practica mersul cu bicicletele. De asemenea, ne dorim ca, într-un final, Someșul să devină navigabil”, a spus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă de promovare a evenimentelor, directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta.

Astfel, în data de 10 septembrie, de la ora 14.00, va avea loc la Satu Mare, pe râul Someș, concursul internațional de slalom pe caiace, organizat de de Asociația ”Nomad Caiac”, la care și-au anunțat participarea 15 echipaje din Ungaria, Austria, Ucraina și România. A doua zi, 11 septembrie, va avea loc o demonstrație pentru public a acestui sport, ocazie cu care sătmărenii vor putea face o plombare în caiace pe Someș.

”Ne dorim și noi un Someș navigabil și să atragem tineretul spre acest sport, spre caiac, și de aceea organizăm acest concurs demonstrativ. În 10 septembrie, sub podul Decebal, de la ora 14.00, va fi un concurs cu patru categorii. Prin acest concurs demonstrativ vrem să dovedim că Someșul nu este chiar atât de periculos. Mi-aș dori să vină părinții cu copii să vadă că acest sport nu este chiar atât de periculos. Pentru cei din public, anul acesta am pregătit niște tribune din baloți de paie”, a spus reprezentantul Asociației ”Nomad Caiac”, Ionuț Stancovici.

În data de 24 septembrie va fi organizat un cros ciclist care va porni la ora 9.00 de la Cap Pod Decebal – DN 19 – DN19F – Mărtinești. La Mărtinești va fi făcut un popas chiar pe viitorul amplasament a zonei de picnic a comunei Odoreu unde va avea loc și o masă câmpenească. Tot aici va fi organizat un concurs de desene în contextul devizei evenimentului ecologic și va fi desemnat titlul de Colectorul Anului, Școala Anului și Localitatea Anului în cadrul concursului ”Cel mai tare la reciclare”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.