Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Monografia satului Gelu, lansată azi. A fost scrisă de preotul Viorel Pașca, fiul satului

monografie geluSărbătoare mare azi la Gelu, județul Satu Mare, cu ocazia lansării primei monografii a localității, scrisă de preotul Viorel Pașca, fiu al satului. Lansarea a avut loc chiar în localitatea Gelu, lângă bustul lui Avram Iancu, în prezența locuitorilor, a fiilor satului, dar și a multor prieteni de-ai moților care locuiesc aici.

Printre invitații de onoare prezenţi la acest eveniment pot fi amintiți președintele de onoare al Societății Cultural Patriotice ”Avram Iancu”, Ioan Bâtea, fostul prefect al județului Satu Mare, Eugeniu Avram, fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Radu Roca, dar și primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, fostul consilier județean, Vasile Pașca, dar și actualul consilier județean, Nicolae Avorniciții, precum și directorul Muzeului Județean, Felician Pop.

Toți cei care au luat cuvântul au apreciat inițiativa preotului Viorel Pașca, care l-a avut ca ajutor de nădejde pe preotul paroh, Marius Bota, prezent de asemenea la eveniment, pentru a scrie această primă monografie a satului Gelu, o colonie în marea sa majoritate constituită din moți veniți din Munții Apuseni, dar și din coloniști din Maramureș, înființată în 1925, la scurt timp după Unirea din 1918.

Cuvinte frumoase la adresa autorului, dar și a creației sale, au mai spus și realizatorii TV, Teodor Curpaș și Dumitru Țimerman.

În monografie, sunt cuprinse toate evenimentele importante desfășurate de la înființarea satului Gelu și până în prezent. De asemenea, mai sunt prezentate personalitățile acestui sat, fiecare colonist, dar și fiecare casă din sat. Cei interesați pot achiziționa monografia din sat.

2 comentarii

  1. gabriela Răspunde

    Na ni mai ni !!!!

  2. haryploterrr Răspunde

    desant pesedist fara invitati moti din jur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.