Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Promenada inimilor la Satu Mare. Mișcare ca mod de prevenție (FOTO)

promenada-inimilor-satu-mareClubul Rotary Satu Mare a continuat și în acest an, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului Satu Mare să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Pentru a preveni astfel de probleme, cei de la Clubul Rotary Satu Mare au organizat astăzi după-amiază evenimentul Promenda Inimilor, dedicat prevenirii și conștientizării sătmărenilor cu privire la bolile cardiovasculare. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Forumul Național de Prevenție și Fundația Română a Inimii.

Manifestarea debutat cu puțină mișcare pe platiul din fața Catedralei Romano-Catloice din Satu Mare după care, cei peste 60 de participanți la eveniment au pornit într-o plimbare prin Centrul Vechi al Sătmarului având ca traseu Piața Libertății – strada Decebal – strada 1 Decembrie 1918 – bulevardul Vasile Lucaciu – strada Ștefan cel Mare – Piața Libertății.

Printre cei care a participat la acest eveniment s-a numărat și prefectul Radu Bud, care a făcut toate exercițiile și a urmat tot cursul marșului.

Un comentariu

  1. pacient Răspunde

    Felicitări! Păcat că nu s-a știut dinainte, poate participa mai multă lume. Uneori mă plimb cu bicicleta pe Promenada inimilor, lângă dig. Păcat că nu avem piste pentru bicicliști, și acelea promise de nenumărate ori de marii oameni politici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.