Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Rectificare bugetară pentru sănătatea sătmăreană. Bani în plus pentru sistem

cjas-satu-mareSistemul de sănătate din județul Satu Mare a beneficiat de o rectificare bugetară substanțială suficientă cât anul 2016 să fie dus cu bine până la capăt. Președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Satu Mare, Georgeta Pop, a arătat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că sistemul de sănătate din județ a primit o suplimentare bugetară de peste 13.55 milioane lei (3,3 milioane de euro).

Cei mai mulți bani, 5,32 milioane de lei, au fost alocați spitalelor din județ, în timp ce farmaciilor, pentru medicamente cu sau fără contribuție personală a fost alocată suma de 3,48 milioane lei. De asemenea, asistența medicală primară a primit aproape 2,8 milioane lei. Fonduri din rectificarea bugetară au mai fost alocate serviciilor de laborator și de imagistică, ambulatoriilor de specialitate, dispozitivelor medicale și altor domenii.

De remarcat că din această rectificare bugetară a fost alocată suma de 804 mii lei pentru a acoperi creșterile salariale pentru personalul din spitale.

Președintele CJAS a mai arătat că această rectificare bugetară este bine-venită pentru sistemul de sănătate din județul Satu Mare și că acești bani asigură buna funcționare a sistemului până la sfârșitul acestui an. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.