Simona Pop a lămurit problema cetăţeniei maghiare. Nu m-aș muta din Satu Mare!

27 septembrie 2016 | 2 comentarii

Simona-Pop-cu-spadaSimona Pop a vorbit despre problema cererii pentru cetăţenia maghiară, după ce MTI.hu a scris că sportiva încearcă să obţină paşaport ungar. Simona susţine că nu s-a pus problema în niciun moment să aplice pentru cetăţenia maghiară şi nici nu ia acum în calcul să o facă.

Presa maghiară a scris la începutul lunii septembrie că Simona Pop a aplicat pentru cetăţenia ungară. Campioana olimpică a negat la vremea respectivă şi a declarat că jurnaliştii din Ungaria i-au pus vorbe în gură. Invitată de Andru Nenciu la ProSport Live, Simona a lămurit această situaţie.
Campioana olimpică la spadă susţine că a fost deranjată de afirmaţiile făcute în Ungaria, spune că nu ia în calcul să-şi ia şi cetăţenie maghiară şi exclude varianta să plece din ţară. Simona spune că totul a pornit de la acest mesaj de felicitare primit de la premierul Ungariei, Viktor Orban.

”N-am declarat că vreau să-mi iau cetăţenie maghiară. Am primit atunci un mesaj de felicitare în engleză de la premierul Ungariei. M-a întrebat consulul maghiar din România dacă am cetăţenie maghiară şi am zis că nu. M-a întrebat apoi dacă vreau cetăţenie maghiară. Şi am zis că nu, că nu am de ce. Şi din ”nu, nu am de ce să-l iau” s-a transformat în că ”da, vreau să-l iau (n.r. paşaportul maghiar)” Nu vreau să-mi iau, dar chiar dacă aş lua, nu m-aş muta din Satu Mare. Nu pot să plec din ţara mea. M-a deranjat ce s-a scris atunci. Nimeni nu m-a întrebat dacă este adevărat ce s-a scris şi ce nu”, a declarat Simona Pop la ProSport LIVE.

 

Etichete: , , , ,

Categorie: Sport

Comentarii (2)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Fara Cap spune:

  Cam atata despre pseudo ziarele din Satu Mare si cum se bat in piept pentru fiecare satmarean, gen printesa de satu mare si alte kk-uri: chefi la cutite, romani au talent, etc etc.

  Nu a fost in stare nici un ziar local sa o intrebe pe Simona Pop despre aceasta problema. Frumos

 2. bun simt spune:

  Bravo Simona, important este sa fii OM indiferent de culoarea paśaportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest