Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Ce înțeleg unii sătmăreni prin curățenia de toamnă (FOTO)

Se pare că nu toți cetățenii municipiului Satu Mare au înțeles exact în ce constă acțiunea intitulată sugestiv ”Curățenia de toamnă”, inițiată de Primăria Satu Mare. Imaginile postate pe site-ul Primăriei de Poliția Locală întăresc această afirmație.

curatenie2Poliţiştii locali au depistat mai multe persoane care depozitau ilegal deşeuri vegetale  pe domeniul public al municipiului Satu Mare (str. Zutpfen, Iuliu Maniu, etc.), rezultate din curăţenia curţilor proprii. Persoanle în cauză au fost atenţionate cu privire la încălcarea prevederilor legale şi li s-a solicitat să introducă aceste deşeuri în curţi până la anunţarea programului stabilit de Primăria Municipiului pentru colectarea deşeurilor vegetale, aceştia conformându-se.

”Atenţionăm cetăţenii că, în conformitate cu prevederile H.C.L.33/2011: Depozitarea pe domeniul public a resturilor vegetale rezultate din curăţarea grădinilor şi curţilor fără a contracta cu operatorul de salubrizare transportul acestora, se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei. Excepţie: programul periodic stabilit de Primărie pentru colectarea deşeurilor vegetale precolectate din curţi şi grădini”, se arată în informarea fpcute de Poliția Locală.

Totodată au depistate sau sesizate zilnic depozăriri de resturi menajere sau alte deşeuri lângă containerele ori recipientele de gunoi amplasate pe platformele de precolectare, sau în alte locuri decât cele amenajate în acest scop. Uneori se reuşeşte depistarea persoanelor care au făcut aceste depozitarii, în cursul acestei săptămânii fiind depistate cinci astfel de persoane care au fost sancţionate  contravenţional, dar în multe cazuri rămân nepedepsite astfel de încălcări ale ,,bunului simţ”.

”Rugăm cetăţenii să conştientizeze că trebuie să respecte normele legale, să trăim într-un oraş civilizat”, se mai arată în același document. 

Un comentariu

  1. Marius Răspunde

    Ce e asa mare lucru sa puna aia de la Florisal in fiecare cartier containere special pt moloz?? Decat bidoanele alea colorate de sticle si flacoane mai bine asa ceva, ca satmarenii si asa sunt tantalai si arunca molozul de la lucrari langa containere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.