Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Cod galben de ninsoare la Satu Mare. Avertizarea meteorologilor

ninsoareAdministratia Națională de Meteorologie a emis pentru astăzi un cod galben de ninsoare. Între orele 9:45 -16:00 în zona muntoasă a județului Satu Mare vor fi ninsori iar vizibilitatea va scădea sub 100 de metri. Avertizarea este valabilă şi pentru județele învecinate şi județul Cluj.

În intervalul menţionat, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua și se vor totaliza local peste 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În zona montană, treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, județul Satu Mare în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.