Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Dîncu: “Satu Mare este un campion al dezvoltării”! Nu înţelege de ce nu s-a făcut un pod!

vasile-dincu-satu-mare-17După o vizită de două zile în judeţul Satu Mare, vicepremierul Vasile Dîncu, a făcut declaraţii de presă în care şi-a prezentat opiniile. În urma întâlnirilor pe care le-a avut cu autorităţile, a ajuns la concluzia că Satu Mare este un campion al dezvoltării, fiind foarte multe proiecte, însă nu înţelege de ce nu s-a făcut un pod peste Someş, în condiţiile în care se discută despre el de zeci de ani.

“90 şi ceva de proiecte are judeţul în acest moment. Aici autorităţile locale s-au mişcat foarte bine, cred că se află pe podiumul proiectelor, în ce priveşte numărul, sumele, şi, mai ales dacă ne uităm într-o dinamică în această perioadă, judeţul Satu Mare este un fel de campion al dezvoltării. Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat timp de 25 de ani, că dacă ar fi fost o dezvoltare constantă probabil că ar fi în alt loc. Dar, ca ritm de dezvoltare, cred că investiţiile publice din judeţul Satu Mare sunt cu mult peste alte judeţe. Ţine foarte mult de activismul local, al administraţiei locale şi judeţene, primării, cei care au făcut proiecte”, a declarat Dîncu.

Potrivit vicepremierului, judeţul are doar prin PNDL contracte în valoare de 722 de milioane de lei, din care au fost cheltuiţi până acum 241 de milioane.

Vasile Dîncu a arătat că este la curent cu problemele județului, și  nu înțelege de ce nu s-a făcut un pod peste Someș, mai ales că se discută de vreo 10 ani despre construirea a două poduri.

“Am fost şi în urmă cu 10 ani într-o situaţia asemănătoare, că nu s-a făcut niciunul din cele două poduri peste Someş pe care le vizează şi le visează adminsitraţia locală. Va trebui să gândim în noile exerciţii financiare o mai bună prioritizare a proiectelor la nivel regional. Cred că aceste poduri ar putea să facă parte şi din proiectul de dezvoltare regională pentru regiunea de nord vest. Nu înţeleg de ce n-au fost prioritizate pe această strategie, dar eu o să caut să vedem ce se poate face pe viitor în această zonă”, a spus vicepremierul.

De asemnenea, el a promis că va încerca să sprijine proiectele blocate, cum ar fi cel de la Luna Șes.

“Sunt mai multe investiţii  importante care în acest moment sunt blocate de un aviz sau de o înţelegere, cum este investiţia de la Luna Şes. Mi se pare că nu există niciun motiv pentru ca să nu intre în funcţie o asemenea  investiţie importantă pe care comunitatea o face de multă vreme şi care are deja şi o cerere socială foarte mare”, a adăugat Dîncu.

3 comentarii

  1. Marius Răspunde

    Desigur iar Luna Ses, o rezolvat Dragnea cu Ciocan si Fedorca sa vina banii…comisioanele

  2. Forestierul Răspunde

    Mai lasă aiurelile de 2 lei spuse de Taurul and companie se știu comisioanele pe lucrări de investiții speram ca DNA sa ii tragă la răspundere d-le ministru

  3. ioan Răspunde

    Dacă spune că Satu Mare este un campion al dezvoltării atunci e clar că n-a văzut Baia Mare, Oradea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.