Ultima actualizare: azi, 11:11

Locale

Doi patroni sătmăreni, sub control judiciar. De ce sunt acuzați (FOTO)

foto-1Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, i-au prezentat în cursul zilei de astăzi  pe cei doi patroni bănuiți că ar fi implicați în deținerea și comercializarea ilegală de produse accizabile, reținuți în data de 3 octombrie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Față de aceștia, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cursul zilei de ieri poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Județene Satu Mare, beneficiind de sprijinul de specialitate al D.I.P.I. și Direcției de Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au  efectuat  11 percheziții domiciliare pe raza județului Satu Mare, la domiciliile a patru persoane bănuite că ar fi implicate în deținerea și comercializarea ilegală de produse accizabile supuse marcării, respectiv alcool, și controale economice la sediile a 10 societăți comerciale. În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați în cadrul dosarului penal instrumentat,  1200 litri alcool și produse intermediare,  din care 680 litri alcool cu o concentratie de  96% și 520 litri băuturi spirtoase.

În același context au mai fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării alți 69 litri băuturi spirtoase precum și suma de 897 lei.

Din primele cercetări rezultă că băuturile spirtoase erau produse într-un depozit aparținând unei societăți comerciale din Satu Mare, prin diluarea alcoolului de  concentrație 96 % și prin adăugarea unor coloranți si arome diferite, după care produsul rezultat se comercializa prin intermediul celor 10 societăți comerciale supuse controalelor.

Față de doi dintre administratorii  societăților comerciale implicate, s-a luat măsura rețineri pentru o perioada de 24 ore, urmând a fi prezentați judecatorului de drepturi si libertăți cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Un comentariu

  1. Alcool Răspunde

    Toate barurile si restaurantele ar trebui verificate, cu mare atentie la producatori locali de vin si palinca care vand si fara factura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.