Ultima actualizare: azi, 11:58

Locale

Eurotehnicus. Bătălia roboţilor începe la Satu Mare (FOTO)

eurotehnicus-satu-mare-30Startul oficial al concursului Eurotehnicus 2016 a fost dat astăzi la sediul Universităţii Tehnice Cluj Napoca, extensia din Satu Mare, zeci de elevi de la mai multe şcoli urmând să lucreze la o competiţie de construit roboţi.

Spre deosebire de anii trecuţi, acum concurenţii au primit câte un kit, în valoare de 1000 de lei, care conţine motoare cu reductoare, curele, roţi dinţate, servomotoare, senzori şi un modul programabil, urmând să asambleze un robot. Ideea kiturilor a fost de a da șanse egale tuturor echipajelor, deoarece la edițiile anterioare unele școli au fost avantajate, unele fiind mai bine dotate decât altele.

“Am vrut să creăm o situaţie echitabilă în care toate echipele să pornească din acelaşi timp, pentru că unul din învăţămintele ediţiei anterioare a fost că la unele licee există o dotare tehnologică mai bună. Pentru a crea această situaţie echitabilă am venit cu ideea să oferim fiecărei echipe un kit care conţine elemente electrice, mecanice, electronice care sunt şi programabile. Ne interesează să avem un prototip în mişcare, care să conţină elemente mecanice, poate să fie alimentat de la reţea sau din alte surse”, a declarat Daniel Moga, directorul UTCN, Extensia Satu Mare.

Echipele au câte cinci elevi de clasele X-XII. Dacă unele echipe și-au ales deja denumirile, altele se mai gândesc. Astfel, în concurs sunt echipele Star Trek şi Gânditorii de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, echipa Realiştii de la Liceul Tehnologic Romano Catolic Ham Janos, echipa Inovatiştii de la Liceul Tehnologic Traian Vuia. Colegiul Tehnic Ion I.C. Brătianu va avea două echipe, urmate de Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron din Negreşti Oaş şi Liceul de Industrie Alimentară George Emil Palade.

Premierea câştigătorilor va avea loc în luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.