Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Festivitate dedicată armatei, la Carei. Iohannis e prezent (FOTO)

armata-careiFestivitatea dedicată Zilei Armatei Române de la Carei a început în urmă cu câteva minute. La eveniment sunt prezenți președintele României, Klaus Iohannis, vicepremierul Vasile Dâncu,  ministrul Apărării, Mihnea Motoc, secretarul de stat în Ministerul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, autorități județene și locale, oameni politici.

Festivitatea a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către președintele Klaus Iohannis, apoi a fost intonat Imnul de Stat al României.

În continuare, un sobor de preoți, au oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă. De asemenea, a fost aprinsă și o flacără în memoria acestor eroi. 

Președintele Iohannis a primit din partea Armatei Române o machetă a Monumentului din Carei și o replică a unui drapel din cel de-al Doilea Război Mondial. 

Apoi președintele a luat cuvântul și a vorbit atât despre importanța Armatei Române în contextul internațional actual, instituția care se bucură de cea mai mare încredere în rândurile românilor, cât și despre faptele de vitejie ale ostașilor români. 

În continuare, a fost depusă o coroană de flori din partea președinției.

Manifestarea se va încheia cu o defilare a Armatei Române cu o parte din tehnica din dotare. 

4 comentarii

  1. LA MULTI ANI ROMANIA ! Răspunde

    LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE !

    TRAIESTI ? – multumeste-le PARINTILOR !
    RESPIRI ? – multumeste-i unui COPAC !
    CITESTI asta ?- multumeste-i unui PROFESOR !
    CITESTI ASTA IN ROMANESTE ? – MULTUMESTE-I UNUI SOLDAT !…

    TOT RESPECTUL DIN LUME pt ARMATA ROMANA din toate timpurile !
    TOT RESPECTUL DIN LUME pt veteranii de ieri si de azi , indiferent daca au luptat sa elibereze ultimul petec de pamant romanesc-la Carei-, sau lupta pana la sacrificiul suprem pt ROMANIA in cadrul NATO – MILITARII ROMANI merita TOT RESPECTUL DIN LUME din partea poporului roman care traieste in liniste ,siguranta tocmai pt ca exista EI- militarii Armatei Romane ,de ieri si de azi !…

    Acest PRESEDINTE – domnul KLAUS IOHANNIS , si acest PREMIER – domnul DACIAN CIOLOS, au facut posibil ca luptatorii romani – veterani/militari raniti/cu dizabilitati/eroi romani in teatrele de razboi din toata lumea sa fie invitati pt prima data, incepand din 2017, sa participe OFICIAL la INVICTUS GAMES TORONTO !
    Sa fim parte NATO si protejati de NATO le datoram LOR – MILITARILOR ROMANI ! EROILOR si ranitilor din teatrele de razboi !
    Pentru ca PACEA cere sacrificii !…

    STAFETA VETERANILOR A SOSIT la Carei dupa 800 de km ! 6 zile in care 7 ultramaratonisti au alergat sa poarte steagul ROMANIEI in tricoul INVICTUS ROMANIA !- tricou in care nu poti sa abandonezi , nu poti sa mori , tricou in care trebuie sa lupti pana la ultima suflare !…Am urmarit traseul lor si sunt coplesita de emotie si respect de cat cat mult isi iubesc si isi respecta tara si istoria acesti MILITARI SI VETERANI DE RAZBOI ! Cata putere si sacrificiu sunt in militarii nostri adevarati !…

    DUMNEZEUL CEL BUN al tuturor sa protejeze ROMANIA , poporul roman , militarii romani oriunde s-ar afla pt binele nostru de-a fi sub umbrela NATO , pe PRESEDINTELE nostru actual KLAUS IOHANNIS si pe cei 4 milioane de romani risipiti prin lume sa-si caute norocul !…

    LA MULTI ANI ARMATEI ROMANE !….GO ROMANIA !…GO INVICTUS ROMANIA !….

    https://www.facebook.com/pages/Invictus-Romania/1597105367174564?fref=ts

  2. TANAR ! Răspunde

    CAM AERIAN ROMÂNUL NOSTRU, PATAKI CSABA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.