Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Micro 17 şi Carpaţi II rămân fără parcări în acest an. Anchetă penală în desfăşurare

micro177Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, şi viceprimarul Adrian Albu au anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă că în cartierele Micro 17 şi Carpaţi II nu va fi amenajată nicio parcare în acest an. Ba mai mult, ei au spus că fostele contracte încheiate de fosta administraţie fac obiectul unor verificări de ordin penal.

Dintr-un motiv care ţine de legalitatea unor contracte începute pe vremea fostei administraţii şi care ar fi trebuit să le ducem noi la capăt, parcările din Micro 17 şi Carpaţi II nu se vor mai face în cursul acestui an, urmând să reevaluăm. Explicaţia este simplă, anumite persoane din primărie au considerat că nu sunt încheiate în condiţii depline de legalitate. Am cerut şi de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice un punct de vedere şi am anulat aceste contracte, urmând ca toamna asta să luăm hotărârea de care parcări facem şi cum ne încadrăm. Nu se vor mai face individual, ci pe grupuri“, a declarat viceprimarul.

Primarul Kereskenyi Gabor a precizat că fosta administraţie a făcut 17 contracte de câte 100.000 de euro pentru amenajarea parcărilor, în loc să facă o licitaţia publică, astfel că au fost demarate investigaţii penale.

Au fost făcute 17 parcări date cu încredinţare directă, cu câte 100.000 de euro, deci în jur de 1,7 milioane euro s-a dat cu încredinţare directă la o anumită firmă. Sunt deja suspiciuni şi demarate şi unele investigaţii de natură penală cu aceste chestii. Bineînţeles şi noi am semnalat  de mai multe ori că soluţia nu era cea mai legală să dea cu încredinţare directă aceste lucrări. Noi, după o analiză care o facem în aceste zile, o să dăm drumul, vom face o licitaţie deschisă, la care poate să participe oricare dintre firmele interesate“, a declarat primarul.

Albu a mai spus că decizia de a se demola garajele a fost una nefericită, rămânând un aspect trist. Oamenii au reclamat că nu au lăsat garajele până la amenajarea parcărilor.

6 comentarii

  1. cârcotaş Răspunde

    Demolarea a fost tristă pt. cei care au avut garaje ocupând abuziv spaţii care nu le-a aparţinut,şi dătătoare de speranţă pt. cei ce-şi parcau maşinile pe unde apucau.A fost printre puţinele lucruri bune făcute de Coica,mai puţin încredinţarea directă şi demolarea unor parcări viabile pt. a justifica încasări de bani necuveniţi.
    De verificat şi cele doua spaţii de joacă pt. copii de la capătul lui CII care au costat cca.560 000 euro(10bancuţe,4leagăne,o tiroliana si 2 minitopogane).De banii acestia se putea achizitiona peste drum 5-6 imobile pt. a amenaja o parcare pt. riverani sau chiar respectivele locuri de joacă se puteau face acolo cedând parcărilor locurile actuale.Aşa,in curând nici ce s-a investit nu va mai rămâne pt. că începe să se distrugâ.Viziune ioc,orientare spre lucruri de perspectivă aşişderea.

  2. Csaba Răspunde

    Ar trebui verificata si modalitatea prin care s-au construit parcari in fata cabinetelor domnului Coica de pe bulevardul Lucian Blaga, parcari care au fost construite pe locul fostei piste pentru biciclisti. Organele abilitate ar trebui sa verifice aceasta situatie.

  3. laurentiu Răspunde

    Keserkeni nu e în stare sa continuue nici măcar proiectele BUNE a lui Coica!

    • Unu' Răspunde

      Mirela, ajută-ne și nominalizează MĂCAR 1 din acele proiecte “bune”! Să fie extinderea parcării de pe Lucian Blaga de la cabinete?
      Dorel de sătmar a intrat în istoria orașului drept cel mai slab (nu spun prost!) primar pe care l-a avut orașul!
      CUIE MOICA!

    • Norick Răspunde

      @murela: linge-i undeva pe favoritul tau, daca asa de drag pentru tine… ☺️ ? ?
      P. S. . Vezi, ca stirea asta este deja expirata… ☺️ ? ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.