Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Miting împotriva căsătoriilor gay la Satu Mare (FOTO& VIDEO)

miting-casatorii-satu-mare-2Reprezentanţii mai multor confesiuni creştine au participat astăzi la un miting în centrul nou al municipiului Satu Mare, declarându-se împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Manifestarea a fost organizată de “Coaliţia pentru Familie”, o asociaţie internaţională, aceasta adunând în România 3 milioane de semnături prin care solicită reprezentanţilor Parlamentului modificarea articolului 48 din Constituţia României, adică definirea familiei doar prin căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie

Preotul baptist roman Mihai Micula a fost cel care a condus manifestarea, el afirmând că această propunere este suținută de toate cultele creștine, după care, rând pe rând, și-au spus punctele de vedere reprezentanții confesiunilor. El a ţinut să precizeze că familia a fost creată de Dumnezeu, iar actul preocreării poate fi făcut doar într un bărbat şi o femeie.

Din partea legislativului a fost prezent deputatul PNL Romeo Nicoară, care a promis că va sprijini această modificare, şi fostul deputat Kereskenyi Gabor, actual primar, declarându-se şi el împotriva căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

“Consider că o valoare fundamentală în societatea noastră este creştină care se bazează pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, bineînţeles. În anul 2014 am promovat, împreună cu colegii din Camera Deputaţilor, un amendament pentru modificarea articolului 48, aliniat 1, din Constituţia României, care însă s-a împotmolit la demisia preşedintelui Comisiei pentru modificarea Constituţiei, dar sper că acei parlamentari, acei deputaţi şi senatori, indiferent de culoarea lor politică, care vor reprezenta judeţul Satu Mare, vor urgenta şi vor promova această modificare benefică pentru toată societatea românească. Prin faptul că suntem astăzi aici nu înseamnă că nu suntem toleranţi, nu înseamnă că nu suntem creştini, dar vedeţi ce se întâmplă din punct de vedere geopolitic, vin unii peste noi, noi trebuie să apărăm valorile creştine şi aici, indiferent de etnica noastră, noi băştinaşii din Satu Mare, suntem cu toţii creştini”, a spus primarul.

La rândul său, deputatul PNL Romeo Nicoară a promis că va sprjini modificarea propusă.

“Partidul nostru este în familia populară pentru că suntem partid pro valori, pro viaţă, respectăm alegerea fiecăruia, demnitatea umană, libertatea umană, însă suntem în mod categoric şi susţinem familia creştină. Asta o spun nu doar eu aici, ci şi liderii noştri naţionali. Să nu uităm că avem o mare problemă în România, problema demografică, am fost 22 de milioane de români, maghiari, germani, ucraineni, slovaci, acum 25 de ani, suntem  undeva pe la 18 milioane astăzi, probabil prezenţi în ţară undeva pe la 15-16 milioane. Dacă noi nu păstrăm vitalitatea acestei ţări, dacă nu păstrăm imaginea ei, dacă nu păstrăm tradiţia ei, ne vom disipa exact cum se disipează nisipul în apele mării. Este şi asta o datorie a noastră. A fost acel amendament acum vreo doi ani în Parlament, în vară Curtea Constituţională a dat acel certificat prin care recunoaşte că respectă normele constituţionale. Această iniţiativă cetăţenească semnată de 3 milioane de oameni este astăzi la Senat în dezbatere. Probabil va trecere de Senat şi va veni la noi în dezbatere, în Camera Deputaţilor. Ce vom face noi, este să susţinem această iniţiativă, dacă ajunge până în decembrie, când îşi încheie mandatul acest Parlament, dacă nu, în Parlamentul următor, vom susţine acest lucru, eu şi alţi colegi ai mei, liberali”, a spus Nicoară.

Manifestarea a durat mai bine de o oră, în ploaie, vreme în care reprezentanţii cultelor şi-au transmis mesajele.

11 comentarii

  1. Sf Andrei Răspunde

    pe logica asta de crestini bastinasi de la adam, eva si lilith incoace, cu dumniezo transandant inainte ca asa scrie la beblie, pe primarul nostru ungurean, de ce sa il tolereze geto-dacii astia satmartalieni? iar oare pe Romeo Fantasticu de la PNL nu ar trebui sa il trimita urmasii lui Zalmoxes inapoi in india? si in alta ordine de idei, de cand sunt baptistii, anabaptistii, martorii lui iehova si alte stiluri de kung fu pios romani crestini neaosi? trazni-v-ar isten de carnati expirati!

  2. Gicu Răspunde

    Traiasca familia traditionala, formata din tata betiv si femeia batuta de betiv, alaturi de cei 7 copii!

    Traiasca familia traditionala, formata din bosorogi gen Viorel Lis si nevasta de 18 ani de la bamboo!

    Traiasca familia traditionala, formata din tatal Socolan, fiul Socolan, sfantul duh Socolan si crucea ma-sii!!!

    SUSTINEM FAMILIA TRADITIONALA

  3. Bratianu Răspunde

    Cum e cu divorțul? Cum e cu adulterul? Cum e cu copiii violați și uciși de părinții vitregi, dar de sex DIFERIT? Cum e cu liberalismul? Cum e cu toleranța? Cum e cu sfânta proprietate? Cum e cu ipocrizia voastră, a disperaților care sperați să vă susțină socolan și gașca lui? Că ăla o face doar pe bani. Aveți? I-ați promis? O să vă suciți în pușcării măi băieți când veți juca rolul mămicii cu tăticii aflați deja acolo…

  4. topu Răspunde

    asta da neam tolerant !!!!!!!!!!!!!!!

  5. Gyurika Răspunde

    Sa inteleg. Deci imi zice mie popa si babetele din poza unde sa imi var si eu carnatzul? Evident, imi plac femeile dar daca m-oi razgandi imi trebuie acceptul, acordul, toleranta popii popii?

  6. M Răspunde

    Multi tampiti pe aici. Lasati va vin musulmanii peste noi, aia n-o sa va intrebe ce doriti, ori respectati legile lor ori muriti. Chiar nu va inteleg la faza asta. Voi aveti copii? Ce ar putea inata un copil adobtat de la un cuplu gay? ar putea avea viata normala? Cu siguranta nu, liberalismul european a ajuns intr-o stare grava.
    Nu putem spune ca decidem noi daca suntem femeie sau barbat, daca ai ceva intre picioare e clar ce esti, asta nu este de discutat, nu e despre libertate sau nu.
    Daca cineva are probleme pshihice sa se trateze.

    • Sf Andrei Răspunde

      ce treaba au musulmanii cu drepturile unor platitori de taxe de a se casatori cu cine au chef? sula cu prefectura? tampita a fost mamica-ta cand a ramas accidental insarcinata cu tine de la gayul in calduri si in stare de ebriate care era doar in trecere pe la voi prin sat. invata sa scrii mai intai, apoi povestesti despre cum ai fost tu “adobtat” de gay si ce ai “inatat”. scuip-o si uraste-o pe mamica-ta care te-a invatat sa scuipi si sa urasti. Analfabetule, tu chiar crezi ca esti pilonul de rezistenta al civilizatiei crestin-occidentale in fata musulmanilor, homosexualilor si a tot ceea ce mintea ta ingusta nu poate concepe?

  7. Stramutata Răspunde

    As prefer sa ma conduca un gay cu principia, educat, cu studii in strainatate DECAT o javra ca mirciulica govor care nu stie vorbi si fura muuult. DAR Dumnezeu da boli…leucemie…
    Sunt din strainatate, nu am legatura cu politica!

  8. ninja Răspunde

    Ala din poza a treia, cu umbrela in cilorile comunitatii gay e cel mai teribil….fie e prost gramada, ceea ce nu m-ar mira, fie e infiltrat in adunare…si da cu tifla prostimii manata in lupta 🙂

  9. ninja Răspunde

    Ca veni vorba…nu cumva chiar primarele Garborka a fost pozat in offside, cu amicul lui, intr-un butoi…la relaxare? Si acum face pe lupul moralist?

  10. ninja Răspunde

    Sa nu uitam….sa reluam si marsul de mai deunazi, pentru dreptul de a ne bate copii in liniste, sa nu ne fac noua morala norvegienii, ca cica e deja sec XXI, si nu se cuvine, etc….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.