Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Primăria Negrești, felicitată de vicepremierul Vasile Dâncu pentru realizări (FOTO)

dancu-la-negrestiVicepremierul Vasile Dîncu s-a aflat astăzi în capitala Țării Oașului, Negrești Oaș, unde a avut o întâlnire cu primarul Aurelia Fedorca, cu consilierii locali, cu alți factori de decizie din zonă. Cu această ocazie a felicitat-o pe Aurelia Fedorca și consilierii locali negreșteni pentru realizările obținute în ultima perioadă în ceea ce privește investițiile. 

Vicepremierul a arătat că a mers la Negrești deoarece a vrut să vadă la fața locului șantierele de investiții din Negrești-Oaș, finanțate prin programe gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice: corpul C al primăriei – reabilitat și modernizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, centru de tâmplărie – finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, centru cultural – construit prin CNI.

Înainte de a ajunge la Primărie, vicepremierul a vizitat investițiile și a apreciat faptul că s-au schimbat foarte multe în Negrești-Oaș. De altfel, a și felicitat-o pe primărița Aurelia Fedorca pentru realizările sale, dar și pe consilierii locali. Vasile Dîncu a arătat că nu sunt bani la buget câte proiecte poate face orașul Negrești-Oaș și că a venit în capitala Țării Oașului să vadă dezvoltarea dintr-o perspectivă mai umană, nu numai tehnică.

Vicepremierul a mai spus că în următorii patru ani se va încerca lansarea unui proiect, o strategie pentru viitorul guvern.

”Trebuie să știi ce vor oamenii. Guvernul trebuie să lucreze în colaborare cu autoritatea locală. Trebuie să încercăm să schimbăm logica administrației, formarea și schimbarea salarizării. Vrem să punem funcționarii publici pe grila de salarizare acolo unde merită”, a mai precizat Dîncu.

Vicepremierul a mai spus că nu trebuie făcute investiții doar în timpul sau în apropierea campaniilor electorale.

”Să nu se facă doar investiții electorale. Filozofia Guvernului este să finalizeze toate investițiile începute.  Cel mai grav este să lași investițiile importante să se îngroape singure. În prezent, se lucrează la un cod al urbanismului și înființarea unui ghișeu unic pentru ca autorizațiile să poată fi luate online. În 2018, la o sută de ani de la Marea Unire, trebuie să avem un stat suplu”, a mai spus Dâncu. 

Tot în cadrul acestei întâlniri, primarul Aurelia Fedorca a arătat că drumul Livada  – Sighetu Marmației nu este prevăzut ca un drum expres în noua strategie de dezvoltare rutieră. Vicepremierul a dat asigurări că va verifica acest lucru. Acesta a mai spus că va vorbi la Ministerul Transporturilor deoarece județele Satu Mare și Maramureș sunt într-un con de umbră din punct de vedere al conectivității. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.