Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Programul Casa Verde, blocat de soft-ul de la Cadastru la Satu Mare (FOTO)

casa-verde-satu-mareDacă agențiile pentru protecția mediului din țară sunt luate cu asalt de către românii care vor să acceseze Programul Casa Verde, la Satu Mare lucrurile sunt mult mai liniștite. Azi dimineață la sediul APM Satu Mare nu erau mai mult de 25-30 de persoane din care jumătate așteptau în fața instituției, jumătate în interior.

Directorul APM Satu Mare, Bekessy Elisabeta, a arătat că deocamdată sunt puțini solicitanți deoarece soft-ul de la Cadastru a fost blocat aproape toată săptămâna trecută și nu au putut fi eliberate extrase de carte funciare, document necesar la dosarul celor care vor să acceseze programul. Astăzi soft-ul este funcțional, astfel că mulți sătmăreni au solicitat eliberarea de urgență a documentului respectiv și, foarte probabil, înghesuiala la Satu Mare va fi doar mâine.

În altă ordine de idei, pentru Programul Casa Verde județului Satu Mare i-a fost alocată suma de 1.026.000 lei, care ar putea ajunge, potrivit celor estimate de Bekessy Elisabeta, pentru circa 170 de solicitanți.

Pot fi depuse cereri pentru panourile solare presurizate (ajutor de 6.000 de lei) sau nepresurizate (3.000 de lei) sau pentru pompele de căldură (8.000 de lei). Dosarele, care trebuie să cuprindă cererea de finanțare, care trebuie descărcată on-line și completată la calculator, extras de carte funciară, copie după buletin, cazier judiciar, cazier fiscal atât de la DITL, cât și de la Finanțe, precum și dovada unui cont în care vor fi virați banii, poate fi depus zilnic între orele 8.00 și 16.30.

La sediul APM a fost înființatră o echipă special pentru Programul Casa Verde format din două angajate care preiau dosarele și două care le înregistrează on-line. De asemenea, polițiștii locali asigură ordinea. Subvenția pentru Casa Verde se acordă după principiul primul venit, primul servit.

La ultimul program de acest gen, derulat în 2011, peste 810 sătmăreni au beneficiat de subvenții. 

Un comentariu

  1. BUNA DIMINEATA Răspunde

    v-ati gasit si voi sa publicati actele necesare dupa deschiderea sesiunii de depuneri. Bravo mai :))). unde ati fost pana acum? mare parte din cei interesati umbla dupa documentele necesare de minim 2 saptamani incoace. si toti cei peste 60 de solicitanti (apropo, au fost peste 60 de solicitanti azi, nu 25-30 si s-a stat la coada de pe la miezul noptii). poate pe cand v-ati trezit si voi au mai ramas la rand 25-30, restul cel mai probabil erau deja plecati acasa, ca doaman director a venit la serviciu inainte de 7 dimineata. BRAVO inca odata pentru profesionalismul, promptitudinea cu care publicati o stire “la cald” si analfabetism. imi pare rau ca va critic, dar v-a scazut nivelul enorm, si daca o mai tineti asa o sa va pierdeti toti cititorii. pana in urma cu mai multe luni, aveati stiri de calitate, le publicati printre primii si erau scrise corect. acuma e vai si amar de voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.