Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Se scoate la concurs postul de city manager. Patru posibili candidați

kereskenyi gabor consiliul localFuncția de administrator public al municipiului Satu Mare este vacantă și va fi scoasă la concurs. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a iniţiat un proiect de hotărâre privind aprobarea criteriilor, procedurilor și atribuțiilor specifice ocupării postului de administrator public, proiect ce va fi discutat în şedinţa Consiliului Local de joi, 27 octombrie. Altfel spus, postul ocupat până în iulie 2016 de Dan Băbuț, va fi scos la concurs. În fapt, proiectul este unul oarecum formal, din moment ce reprezentanţii puterii stabilesc cine va fi noul city manager.

Din surse interne, trei nume din partea formațiunii primarului (UDMR) sunt vehiculate pentru acest post.

1. Maskulik Csaba, actual consilier local, aflat deja la al treilea mandat. Este considerat unul din cei mai experimentați consilieri locali. El provine din sfera economică având o experiență de 15 ani în conducerea mai multor societăți comerciale de nivel național și 8 ani de experiență în administrație publică. Experiența lui profesională este utilă în comisia de buget a Consiliului Local, fiind ales președintele acesteia, iar în ultimii ani a depus numeroase amendamente pentru a îmbunătăți eficiența economică și administrativă a orașului. Este susținător a agenților econimici, fiind inițiatorul pachetului de facilitați fiscale pentru investitori.

2. Butka Gergely, actual consilier local, având și el o experiență de  4 ani în Consiliul Local. Este unul dintre cei mai vocali și activi consilieri în domeniul cultural și nu numai. Datorită consilierului Butka, sătmărenii au ocazia anual de fi părtași la unicul Festival al Muzicii de Stradă din România, dar el este și cel care a adus în Satu Mare, renumitul eveniment Caravana TIFF. Este fan declarat al evenimentelor pentru tineri, gen La Dâmburi sau Plopstock, susținând inițiativele culturale ale tinerilor sătmăreni. Prin activitatea lui de consilier local a adus numeroase idei de ”reîmprospătare” a activităților culturale ale urbei noastre.

3. În urmă cu câteva luni s-a vehiculat numele lui Gati Stefan, fost subprefect al județului Satu Mare, dar și cu o experiență de câțiva ani în administrația centrală, ocupând funcțiile de secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului Boc, și secretar de stat la Ministerul Sănătății tot în același guvern.

4. După alegerile locale din iunie 2016, Forumul Democrat German din România (FDGR) nu a primit nicio funcție în executiv în urma asocierii cu UDMR și acum există voci în cadrul formațiunii care cer această poziție-cheie, dar nu se știe însă pentru cine. Aici poate apărea o surpriză.

PNL Satu Mare are deja două funcții de viceprimar, deținute de Doina Feher și Adrian Albu, și astfel, probabil nu va nominaliza pe nimeni pentru această funcție. PSD-ul, fiind în opoziţie, cu siguranţă  nu va propune pe nimeni, ştiut fiind faptul că un social democrat nu ar avea nicio șansă.

Bineînțeles, concursul este deschis pentru toată lumea, pentru toți cei care îndeplinesc ”criteriile, procedurile și atribuțiile specifice” postului. Important este ca munca pentru acest oraș să înceapă!

20 comentarii

  1. concurs Răspunde

    daca tot va fi “concurs” pe bune, eu as vota Butka sau Ressler, am sperante ca unul din astia doi ar putea face lucruri bune pentru oras. ceilalti doi nu ar avea ce cauta pe aceasta functie

  2. Roberto Răspunde

    Ce interesant ….doar nume de maghiari…chiar nici un roman din Satu Mare nu este competent ptr acest post.
    Felicitari Kereskenyi…

  3. Nicu Răspunde

    Cel mai bun ar fi dl Gunthner Tiberiu

    • Escape Răspunde

      :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Dute si ia-ti medicamentul

  4. Szabo_L Răspunde

    Masculic este perfect pentru aceasta functie. Ma bucur ca se contureaza, este nevoie de oameni care mai si lucreaza!

  5. roman Răspunde

    Ne meritam soarta….O natie de oi suntem, ne- am impartit in 10 directii, felicitari Stef si Cosma, sper sa va luati 10 ani de puscarie, tradatori de tara

  6. Valeriu Popa Răspunde

    Cel mai competent ar fi domnul Iuliu Ilyes pacat ca e la Vetis.

    • observator Răspunde

      Străzi mai proaste ca pe vremea lui Ilyes n-au fost in Satu Mare decât înainte de 2000.Un om moale,fără reacţii adecvate unei asemenea poziţii.El era bun pt. festivaluri de muzică şi teatru,aici trebuie unul mai energic.Nici Csaba nu mă încântă,Coica îl flituia ca pe un copil.De ce trebuie un City manager?Primarul ce face?La City m.îi mai trebuie o secretară,un adjunct,un şofer,unul care-i ţine umbrela dacă plouă…

  7. vasile Răspunde

    Normal şi firesc ar fi să ajungă Maskulic Csaba, datorită experienţei acumulate şi a rezultatelor obţinute cu precădere la Autonet, dar şi în calitatea de consilier local.

  8. stramb Răspunde

    Nu inteleg de ce este nevoie ca city manager-ul orasului trebuie sa fie neaparat maghiar.De aceea daca vor fi conditii normale de participare eu am sa particip la concurs.Si voi cere ca desfasurarea acestuia sa se faca in prezenta presei satmarene!

  9. cineva Răspunde

    Ba colonelule dute si mai bea vreo doua palinci.

    • stramb Răspunde

      @ cineva:
      Bine si daca beau o tuica,primarul respecta legea?Si tu mergi la scoala sa inveti a scrie?
      Art. 112legea 215/2001
      (1) La nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public, în limita numărului maxim de posturi aprobate.

      (2) Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se fac de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcţie se face pe bază de concurs.

  10. Pesimistul Răspunde

    Consider, Butka Gergely cel mai potrivit pentru functia de CM in raport de actualele cerinte, respectiv vointa populara de schimbare si reformare ……

  11. Vlad Răspunde

    Dupa ce postul a fost ocupat timp de 4 ani de Dan Băbuț, oricine vine după el va face mai mult!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.