Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Sezonul pălincii. Pălinciile funcționează non-stop (FOTO)

palincaÎn această perioadă, aproape toate pălinciile sătești din județul Satu Mare, dar și din cele învecinate, funcționează non-stop și la capacitate maximă. Este sezonul fiertului pălincii, iar gospodarii se străduiesc să-și facă acum băutura pentru la iarnă.

”Pălincia funcționează practic non-stop de vreo trei săptămâni. Avem foarte multe solicitări în această perioadă. Acum fiebem pălinca de prune, în majoritatea cazurilor, după care urmează cea de mere și cea de pere”, ne-a spus proprietarul unei pălincii.

Gospodarii se laudă că au avut rod bogat în acest an, iar pălinca va fi bună.

”Am avut un an bun, cu multe poame. Anul acesta o să avem pălincă și bună, și multă. Păcat că nu suntem lăsați să o vindem”, ne-a spus un gospodar.

Astfel că cei care pe la sfârșitul verii au fost harnici și au adunat poamele de pe jos, la iarnă se vor bucura de o pălincă bună. Chiar dacă statul nu le dă voie să o vândă, ei stau liniștiți. Va fi cine să o bea.

Un comentariu

  1. mihnea Răspunde

    Ce prosti…si apoi se mira de ce trece Fiscul pe la ei cu colinda….cand se lauda in mediul virtual ce mari evazionisti sunt. Si-o cer singuri, nu alta… .Parca palinciile trebuiau sa fie sigilate la ora asta… .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.