Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul bărbatului de 31 de ani decedat

protest-spirtal8O amplă anchetă disciplinară a fost demarată de Colegiul Medicilor în cazul bărbatului de 31 de ani decedat la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Colegiul Medicilor Satu Mare precizează, totodată, că această anchetă nu va fi influențată de articolele apărute în presă și că, până la finalul anchetei, nu va avea nicio proziție referitoare la vinovăția sau nevinovăția medicilor.

”Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Satu Mare, în urma informațiilor apărute în mijloacele de comunicare în masă, conform articolului 107 al. 1 și al. 2 din Statutul Colegiului Medicilor din România s-a sesizat și a declanșat procedura anchetei disciplinare în cazul pacientului C.F. decedat în ziua de 25 noiembrie 2016 la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Exprimăm condoleanțele noastre familiei și o asigurăm că ne vom face datoria în anchetarea acestui caz. După cercetarea faptei de către Comisia de jurisdicţie profesională, dosarul disciplinar va fi înaintat pentru decizie Comisiei de disciplină a Colegiului.

Facem totodată următoarele precizări:

1. Ancheta disciplinară nu va fi influențată de către diversele declarații din mass-media, ci va lua în considerare strict elementele procedurale prevăzute de normele legale

2. Dosarul va fi analizat la fel ca oricare caz disciplinar de potențial malpraxis; până la definitivarea și emiterea deciziei finale a Comisiei de disciplină, Colegiul Medicilor nu va avea nicio poziție referitoare la vinovăția sau nevinovăția unui, sau unor medici, ancheta fiind în curs.

3. Orice declarație publică a oricărei părți sau nu a acestui caz, nu va afecta celălalte anchete disciplinare în curs, cum de altfel nici campania electorală care se va încheia curând nu va afecta în vreun fel dosarele aflate în anchetele Comisiei de juridicție profesională.

4. Colegiul Medicilor Satu Mare respinge afirmațiile publice conform cărora conducerea Colegiului de acum ar fi făcut un ”monopol care nu are nevoie de specialiști și de oameni cu pregătire, de cadre universitare, punând mâna pe conducerea sănătății” și a fost acaparată de ”oameni fără suficientă pregătire”. În situația în care nu vor fi retrase sau dovedite aceste afirmații, de asemenea în mod public, vom aplica prevederile Codului deontologic al Colegiului Medicilor privind defăimarea.

5. De asemenea acuzațiile la adresa corpului medical sătmărean, conform cărora ”s-a ieșit în stradă din cauza medicilor”, sau că ”medicii sunt indolenți”, sau că ”UPU ucide”, ”Alo, 112? Veniți urgent, ne omoară UPU!”, că protestele ar fi împotriva ”indolenței, a indiferenței și a nepriceperii unor cadre medicale”, sau că ”indiferența, indolența, neștiința, lipsa de empatie au dezumanizat seviciul UPU Satu Mare”, prin generalizare și înaintea rezultatelor oricăror anchete ale organelor abilitate, nu vor face altceva decât să afecteze serviciile medicale oferite populației județului de către UPU. Numărul acestor consultații, de peste 60.000 pe an, precum și numărul general al serviciilor medicale în România, de peste 180 de milioane pe an, nu justifică încurajarea acestor opinii, ci dovedesc încrederea populației în personalul medical. Eșecurile și eventualele erori medicale, trebuie să fie elucidate din punct de vedere al cauzelor și condițiilor, constituind exemple pentru a nu se mai repeta în viitor. Corpul medical sătmărean va continua să ofere servicii medicale, în condițiile oferite de finanțarea și dotarea sistemului de sănătate, menținându-ne totodată solicitarea permanentă către guvernanți de a finanța corespunzător sănătatea, la cel puțin 6% din PIB și nu doar la 4,2% cât este în acest an”, se arată într-un comunicat de presă remis de Colegiul Medicilor Satu Mare.

3 comentarii

  1. scarbelor voi vorbiti Răspunde

    porcilor care sunteti!voi colegiu spagarilor sunteti cea mai mare tumoare din cancerul sanatatii!va acoperiti unii pe altii deoarece stiti ca sunteti imbecili si mai devreme sau mai tarziu toti la malpraxis o sa ajungeti!voi dati in judecata pentru defaimare?jigodiilor !ati acoperit toate crimele din sistemul sanitar si toti criminalii!romania este pe primul loc la mortalitate infantila ,in primul rand pentru ca infectati bebebelusii din prima lor clipa de viata.raspunsul unei imbecile imputite acoperita de voi ordinarilor a fost”a murit asa e cu bebelusii,nu se stie niciodata fac febra si gata.”o sa ajungeti si voi la puscarie nici o grija,este o chestiune de timp,insa cati oameni mai trebuie sa moara ….

  2. vali Răspunde

    Eram convins ca vei profita de acest moment nefericit si vei arunca cu noroi in tot personalul medical.Stimate tovarase doctor unde este viata este si moarte.Stii foarte bine ca in momentul in care se face anamneza in procent de mai bine de 50% pentru reusita unui diagnostic este dat de amanuntele legate de imprejurarile in care s-a petrecut evenimentul respectiv.
    Nu a surprins pe nimeni modul in care ati actionat toata haita asta de caini care transformati si asemenea tragedii in capital politic.Directorul medical al spitalului este poate cel mai competent si mai omenos om care actioneaza spre binele bolnavilor,mod in care a actionat si de aceasta data.In mintea voastra bolnava de handicapati profesionali care nu faceti nu ati facut nimic la viata voastra in afara de a pune banul pe primul loc in relatie cu bolnavii , va intelegem perfect atitudinea care o aveti pentru ca asta este nivelul vostru de comportament si este foarte bun principiul cine cum traieste asa gandeste.Cate insuccese ati avut in ativitatea voastra medicala nu ar fi fost locuri suficiente in puscarie pt voi daca sar fi aplicat aceeasi gandire bolnava.

  3. Dr Spinu Răspunde

    Dați cu Culcean de pământ nu-l mai protejați la cate reclamații are voi îl țineți în brate ce face dr Rațiu co se spala pe mâini. La Gară cu voi Simu și alți comuniști senili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.