Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Calvarul din traficul de fiecare dimineață. Infrastructura a rămas ca acum 30 de ani! (FOTO)

trafic-dimineata-satu-mareCei care locuiesc în cartierele Micro 17, Carpați I și Carpați II trăiesc, în fiecare dimineață, un adevărat calvar în trafic. Spre exemplu, azi dimineață, în jurul orei 7.30, coada de mașini la ieșirea din Micro 17 se întindea până dincolo de biserica ortodoxă și era formată pe două rânduri.

În același timp, pe bulevardul Lucian Blaga, coada de mașini se întindea până dincolo de uzina Unio, și tot pe două rânduri. Și pe bulevardul Octavian Goga, care trebuie să preia traficul din cele trei cartiere mai sus menționate, plus Soarelui, se circulă foarte încet. Cu greu se ajunge la Burdea.

În aceste condiții, traseul din Micro 17 sau Carpați II până în zona centrală a municipiului Satu Mare durează mai bine de o jumătate de oră, în timp ce în condiții normale de trafic, acest drum se face în doar câteva minute.

Și asta nu s-a întâmplat doar în această dimineață. Cei care locuiesc în zonă trec prin acest calvar dimineață de dimineață. Abia după ora 8.30 traficul revine la normal.

Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că timp de 27 de ani autoritățile sătmărene nu au reușit rezolvarea acestei probleme. Infrastructura a rămas aceeași de 30 de ani. Cu siguranță că un al treilea pod peste Someș în Micro 17 ar rezolva o mare parte din traficul infernal din zonă.

 

 

12 comentarii

  1. hunter Răspunde

    Asa e, din pacate 🙁

  2. demisia Răspunde

    Demisia Gabor Albu Bud

    • Unu' Răspunde

      Pe ce motiv? Că-s dobitoci sătmărenii?
      Eventual pentru că n-au scumpit tariful parcării în centru!
      dorel de sătmar al vostru și-a dat demisia după ce a distrus pista de biciclete de pe L. Blaga pentru a-și face parcare la cabinete?

  3. nuconteaza Răspunde

    Exact. Sa le cerem demisia ca nu au facut nimic, schimbarea la popor inca nu e cazul… sa mergem pe jos sau autobus? Da ce suntem noi? Saraci? Pai cum ne mai expunem manelismul din noi? Cum ne mai aude lumea motorul masinii cand o turam? Cum ne mai laudam altfel?

  4. Unu' Răspunde

    Îl vedeți pe șoferul Mercedes-ului SM 56 PZL ce face? Se încadrează pentru a intra în sensul giratoriu și apoi iese la dreapta, manevră interzisă! Aveți habar câți fac ca el? Nu e de mirare că cei ce vin dinspre Tei blochează sensul și nu mai poți vira către Carpați!
    Dar de mersul cu autobusul ce spuneți? Sau chiar cu Taxi, că iese mai ieftin decât cu mașina …

  5. M Răspunde

    Pana cand nu ne schimbam mentalitatea nu avem despre ce discuta. De ce trebuie transportati copii la scoala cu masina? toata ziua stau in casa, de ce nu-i lasati sa faca un pic de miscare, din 17 pana la liceele din centru ajungi lejer in jum. de ora, de ce stam jum. de ora blocati in trafic? iar daca ne doare piciorul sa folosim transportul in comun si s-a rezolvat problema.
    NICI O INFRASTRUCURA NU POATE REZOLVA COMODITATEA NOASTRA, 1 PERSOANA INTR-O MASINA!!! eventual daca demolam cladirile de langa strazi si facem drumuri cu 5 benzi pe sens.

    • matroz Răspunde

      @M:chiar buna sugestia-demolam cladiri sa facem loc autovehiculelor.Sa incepem cu strada Mihai Viteazu!

      • Norick Răspunde

        @matroz : ce glumet esti seara asta… 😉 😛

        • matroz Răspunde

          @norik:hey fyom:s-a terminal instruirea la Jobik sau 64 de comitate?Prea ai lipsit mult,initial credeam ca ai internet doar la slujba…sau job?
          Pace,fac si eu ce pot!!!!

          • Norick

            @matroz : amice eu sunt in permananta sub acoperire 4G… 🙂
            P.S. nu-mi place radicalismul , in rest numai bine si sanatate… 😀

  6. Dura Răspunde

    si exprimarea “nu stie face” ii apartine, eu doar l-am citat pe jurnalistul care scrie astfel de articole pe portalsm de cateva luni, fara sa incerc sa fiu ironic

  7. Mr White Răspunde

    Pe jos sau cu bicicleta se ajunge foarte repede în cealaltă parte a somesului pe dig si pe podul de fier sau Decebal.

    Sătmărenii sunt ignoranți, urâți și lipsiți de bun simț. Să stea în trafic… La fel ajung și odraslele lor… Alt exemplu nu au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.