Ultima actualizare: azi, 22:26

Locale

Cazul The Sun: Marea dezvăluire a exploatării din Carei – o făcătură ordinară

carei6Cazul din Carei prezentat în publicaţia britanică The Sun drept o exploatare a minorilor, s-a dovedit a fi o făcătură ordinară. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare, au stabilit, în urma unei anchete, că nu nu este nici vorba despre aşa ceva, copiii neavând nici măcar absenţe de la şcoală.

Şefa instituţiei a declarat că acest caz nu se confirmă.

“În urma verificărilor de la faţa locului, cele relatate de presa internaţională, de ziarul The Sun, nu se confirmă. Nu se pune problema unei exploatări prin muncă a copiilor, ba din contră! Nu trebuie să intervenim. Protecţia Copilului o să lucreze mai departe pentru consilierea acestor copii şi ai familiei, având în vedere sunt supuşi indirect la o formă de abuz emoţional”, a spus Mariana Dragoş.

Mama copiilor a povestit cum s-a întâmplat totul. La ei s-a prezent un jurnalist şi un traducător care le-au spus că vor să facă un material de promovare a acestor jucării. Ei au regizat pozele, dar a ieşi cu totul altceva.

“Aceşti copii frecventează şcoala, nu au absenţe, merg la şcoală, chiar când ne-am deplasat la faţa locului erau la şcoală. Deci chiar nu se pune problema de a munci 13 ore”, a subliniat Mariana Dragoș.

Singura care munceşte la acele ouă kinder este mama copiilor, pensionată pe caz de boală.

 

4 comentarii

  1. Cocolino Răspunde

    Sigur …copii stau pe canapea so se uita la ea…asta chiar ar fi curios…si care e plata poate ma apuc si eu…si am si doi copii dornici…sa se uite la mine

  2. radu Răspunde

    Adevaratii oameni exploatati suntem noi romanii pentru ca am ajuns in situatia asta de saracie si trebuie sa acceptam orice munca pe 2 lei.
    Britanicii stim ca sunt nesimtiti rau, ca doar nu si-au construit imperiul si coloniile cu bun simt, respect si corectitudine.

  3. gicu Răspunde

    facatura sunt toate stirile voastre de altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.